Reklama
|
Archiv zpráv
Výroba fondantové hmoty II.
5.2.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Protože se cukr sám od sebe rozlévá, je k tabulírování potřeba delší doby. Často lze pozorovat, jak je tabulírování prováděno lidmi nemající s fondantem zkušenosti a nevědí, co takováto hmota vyžaduje k jejímu zdárnému zpracování.
více...
Výroba fondantové hmoty I.
3.2.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K výrobě fondantové hmoty je zapotřebí cukr a voda v následujícím poměru: Na 2 kg cukru 1 litr vody. Tento poměr se má dodržovat proto, poněvadž se stává, že když se dá méně vody, že se cukr správně nerozpustí.
více...
Jahodové mraky
29.1.2014 , rubrika: Recepty
Dohotovení: na vychladlý plát s navážkou 270 g rozetřeme Jahodovou náplň a přiložíme druhý plát s navážkou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na požadované řezy, povrch můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami.
více...
Vanilka
22.1.2014 , rubrika: Suroviny
Používáme ji v potravinářském průmyslu při přípravě sladkých pokrmů, pochutin (zmrzlina, čokoláda), pudinků a alkoholických i nealkoholických nápojů (Pepsi- Cola, Coca-Cola). Můžeme ji ovšem najít i v parfémech a voňavkách.
více...
Likérová špička
13.1.2014 , rubrika: Recepty
Sandru BUFFY Komplet smícháme s vodou. Necháme 5 minut odležet. Poté šleháme při nejvyšší rychlosti po dobu 2 - 3 minut do hladké konzistence. Hmotu stříkáme na pečící papír.
více...
Vánoční Betlém
19.12.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Specialistou na obří betlémy je řezbář Jiří Halouzka, který sestavil betlém z padesáti figur v životní velikosti. Například Josef měří v jeho podání dva metry a slon, který je vyrobený ze dřeva dvou stromů, váží půl druhé tuny.
více...
Barevný plát vláčný od Fialy
18.12.2013 , rubrika: Recepty
Naplníme krémem - ideální je lehký šlehačkový krém vyrobený z přípravku ALASKA-EXPRESS v nejrůznějších příchutích. Příprava je snadná: ALASKU-EXPRESS rozmícháme ve vodě a vmícháme vyšlehanou neslazenou šlehačku
více...
Ořechová štola od Fialy
17.12.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pečeme při teplotě asi 210 - 200 °C po dobu asi 50 minut. Ihned po dokončení pečení potřeme ještě teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme směsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posype práškovým cukrem.
více...
|
Dnes je pátek 13. prosince 2019
svátek slaví Lucie, zítra Lýdie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|