Reklama |
Archiv zpráv
CS GOSTOL TRADING - alias Řihák, Řiháková
20.6.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Název CS GOSTOL TRADING spol. s r.o. Brno, zajisté znají mnozí ti, kteří přetváří těsto v chléb, jenž má mezi potravinami oprávněnou prioritu skrytou ve slově vezdejší.
více...
Zbožíznalství - Zmrzlina
18.6.2003, rubrika: Cukrařina
Zmrzlina se pravděpodobně vyvinula z odedávna oblíbených osvěžujících ledových nápojů. Jejich dalším přechlazením začali zejména kuchaři na Blízkém východě připravovat ledovésorbety.
více...
Gastro Junior Brno 2003 – NOWACO CUP
17.6.2003, rubrika: Akce a soutěže
V tradičním prostoru brněnského výstaviště se v májovém měsíci konal již 9. ročník soutěže mladých gastronomů po názvem NOWACO GASTROJUNIOR 2003
více...
Kdo vynalezl dražé
16.6.2003, rubrika: Cukrařina
Dražé, v originále dragée, začal vyrábět jako první dvorní cukrář Perquet v Paříži v Lombardské ulici, skoro v témže místě kde míval svůj stánek vynálezce pralinek Praline.
více...
TIRAMISU
13.6.2003, rubrika: Recepty
Od rakouského cukrářského kolegy jsme obdrželi návod na tiramisu. Zkuste jej vyrobit i v našich podmínkách a porovnejte jeho přípravu a chuť s tím, jak jste zvyklí ve vašich dílnách.
více...
Pekaři i cukráři věří, že v EU obstojí; strach mají z předvstupního období
11.6.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pekaři věří, že by se v Evropě po předpokládaném vstupu ČR do EU ztratit neměli a že na tomto trhu obstojí. Obavy však mají z nejbližších předvstupních měsíců.
více...
Základní pokyny pro soutěžící a komisaře
10.6.2003, rubrika: Akce a soutěže
Tato kriteria pro hodnocení všech pokrmů se soustřeďují na vlastní recept, stručný popis ingrediencí a použitých metod. Ingredience a ozdoby by měly být v souladu s hlavní částí pokrmu a splňovat současné trendy a nutriční hodnoty
více...
Jak má být káva teplá
9.6.2003, rubrika: Káva
Optimální teplota kávy je kolem 50 °C. Pod 40 °C a obzvláště pod 37 °C, což je teplota lidského těla, se nám zdá káva studená a nechutná nám.
více...
JUNIOR CARVING CUP - soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny
6.6.2003, rubrika: Akce a soutěže
12. června 03´se uskuteční soutěž v uměleckém řezbářství zahradních produktů. Akce se koná v Městském kulturním centru Pasáž v Třebíči. Začátek zahájení v 10,00 hodin.
více...
Kvalitní domácí potraviny lidé poznají podle značky Klasa
5.6.2003, rubrika: Hygiena
"První výrobek oceněný touto značkou by měl být představen koncem srpna na Země živitelce v Českých Budějovicích," řekl na dnešní tiskové konferenci ministr zemědělství Jaroslav Palas. Zhruba od září by pak lidé měli tuto značku najít na potravinách.
více...
|
Dnes je čtvrtek 25. února 2021
svátek slaví Liliana, zítra Dorota Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |