Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Mascarpone Mascarpone 3.5.2014, rubrika: Recepty Teplotu snížíme na polovinu a smetanu zahříváme. Často kontrolujeme teplotu pomocí teploměru. Teplota smetany by se měla pohybovat okolo 87°C. Smetanu příležitostně promícháme. více...


Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 3. Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 3. 2.5.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec. Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku.
více...


Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2.  Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. 1.5.2014, rubrika: Tipy a triky Odlupování máčecí hmoty, zejména čokoládové, u některých druhů perníku je často velmi nemilý jev. V první řadě se musíme postarat o to, aby byl perník před polevou čistý. Lze doporučit potahování ve stavu ještě měkkého perníku.
více...


Původ dortů Původ dortů 28.4.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Linecký dort pochází z hornorakouského města Lince. Zde je datum vzniku znám a bylo to v roce 1823, a autorem byl cukrář Konrád Vogl, který měl v malé uličce v Linci svoji cukrárnu. více...


   Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1.   Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1. 24.4.2014, rubrika: Tipy a triky Dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta. více...


Jak vznikla skrze kočku zmrzlina Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 22.4.2014, rubrika: Cukrařina Pomocník Guisepe aby nebylo poznat co se stalo, zamíchal sůl do ledu. Sůl do grenadiny naštěstí nenapadala. Vzal vařečku a chtěl grenadinu zamíchat, ale ta k jeho zjištění ztratila svou vláčnost a byla nečekaně tuhá. více...


Velikonoční měsíc Velikonoční měsíc 18.4.2014, rubrika: Cukrářská poezie Přestože velikonoční termín je znám jedno a třičtvrtě tisíciletí, přesto se i dnes najdou mnozí, kteří nevědí proč jsou Velikonoce každý rok v rozdílných dnech.
více...


Velikonoční apoštolský koláč Velikonoční apoštolský koláč 17.4.2014, rubrika: Recepty Vytvoříme roličky a vložíme na plech. Po nabytí pevnějšího povrchu, je potřeme vaječným roztokem a nůžkami nastřihneme viz. obr.
více...


Velikonoční hnízda Velikonoční hnízda 16.4.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme.

více...


Jak poznáme čerstvost vajec? Jak poznáme čerstvost vajec? 15.4.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Další způsob testování spočívá v zatřepání vejcem. Zatřeseme jím lehce na obě strany. U čerstvého vejce není slyšet žádný zvuk, popřípadě není cítit v ruce žádná vibrace uvnitř skořápky. U starých vajec je tomu naopak.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222     
další >>

Dnes je neděle 21. dubna 2019
svátek slaví Alexandra, zítra Evženie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.