Reklama
|
Archiv zpráv
Croquembouche
23.5.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...
Tenkrát a dnes - je to náhoda?
11.5.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Budeme-li chtít u nás současný stav překonati, tak se nesmí žádati, aby se uskrovňoval pouze jednotlivec, ale musí se uskrovniti i naše státní administrace. Šetřit se musí všude a na prvém místě musí umět šetřit vláda našeho státu.
více...
Medovina
6.5.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ve 100 litrech vody (dávku volíme podle vlastních kvantitativních požadavků ) rozpustíme odvážené množství medu (podle volby procenta alkoholu) a pak roztok zahříváme.
více...
Co se skrývá pod slovem pumpernikl?
2.5.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára.
více...
Suchý led
29.4.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...
Ochutnávač čokolády
24.4.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Nemám pocit, že bych musel sníst všechnu čokoládu, kterou vidím," poplácává si hrdě placaté bříško, aby ukázal, že není žádný žrout - při vzpomínce na hebkou tmavou čokoládu se šálkem silné kávy nebo sklenicí brandy se ale labužnicky zasní.
více...
|
Dnes je pátek 26. února 2021
svátek slaví Dorota, zítra Alexandr
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|