Reklama |
Archiv zpráv
Co je to pumpernikl
20.10.2003, rubrika: Suroviny
Pumpernikl pochází z roku 1450 v tomto roce panovala v Osnabrücku veliká sucha a hlad. V tét kruté době nechali konšelé města rozdávat pro chudé tento druh chleba pod názvem"bonum panikulum", což znamená - dobrý chléb zdarma chudým
více...
ČESKÝ PEKAŘ A ČESKÝ CUKRÁŘ roku 2003
17.10.2003, rubrika: Akce a soutěže
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů uspořádal již 9. ročník profesní celostátní dvojsoutěže odborných dovedností Český pekař a Český cukrář roku 2003 v královském městě Pelhřimově.
více...
Vážení uživatelé serveru cukrář.cz
16.10.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
vydavatelská firma Větrník zařadila do své mediální činnosti další server Satiricke-noviny.cz. Jsme přesvědčeni, že satira je v dnešní době velice potřebná, protože má schopnost říci čtenáři jednoduchou a zábavnou formou v málo větách o mnoha věcech.
více...
Výrobci mléka požadují evropské ceny
15.10.2003, rubrika: Business
Čeští prvovýrobci mléka požadují zvýšení cen na úroveň EU. Uvádějí rozdílnost tuzemských a zahraničních cen, které jsou u výkupu o 1.90 Kč nižší na našem trhu oproti zahraničnímu.
více...
Sacharin
13.10.2003, rubrika: Suroviny
Sacharin byl vynalezen roku 1890 profesorem Ramsenem v Baltomoru. Chemické jméno sacharinu je kyselina anhydro-ortho-sulfaminbenzoová.
První výrobna sacharinu se nalézala v Salkenwesterhausenu. více...
O POHÁR NESTLÉ ČESKO s.r.o.
12.10.2003, rubrika: Akce a soutěže
Slavný pardubický dostihový závod Velká pardubická, konaný v neděli 12. října, tj. den po skončení soutěže, měl skvělou předehru v podobě, též již tradičního, cukrářského klání cukrářů a perníkářů známého pod názvem O POHÁR NESTLÉ ČESKO s.r.o.
více...
LYCKEBY CULINAR – CHUŤ, KTERÁ DÁVÁ SMYSL
10.10.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vznik nové firmy, která v sobě spojuje osvědčenou tradici a moderní trendy, je vždy slibnou událostí. Ze zavedené společnosti LYCKEBY AMYLEX, a.s. Horažďovice vznikla nová společnost – LYCKEBY CULINAR a.s.
více...
JAHODOVÉ POKUŠENÍ S LESNÍMI PLODY
10.10.2003, rubrika: Recepty
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Cukrovar Vrbátky ve sladkém nárůstu
9.10.2003, rubrika: Suroviny
Cukrovar Vrbátky na Prostějovsku zaznamenal za první pololetí letošního roku výrazný nárůst hrubého zisku. V porovnání s loňským rokem za stejné období se jednalo o navýšení na 104,6 milionů Kč, což se rovná více jak stoprocentnímu vzestupu.
více...
Kdy cukroví a kdy cukrovinky
9.10.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tyto dva názvy mající téměř podobnou slovní podobu, se od sebe liší. Pod pojem "cukrovinky" lze zařadit takové zboží, které se vyrábí strojně (lze též říci továrně) a zároveň i na sklad.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |