Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Turecké dezerty Turecké dezerty 3.7.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy K dalšímu vyhlášenému dezertu země půlměsíce náleží tzv. „Baklava“ sestávající z listového těsta, ořechovou nebo mandlovou náplní z medu, koření dávající zákusku říznější apetit a samozřejmě nezbytného cukru. více...


Turecký med Turecký med 30.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Spojení vody s glukózovým sirupem usnadňuje rozpouštění cukru a zamezuje především zpětné krystalizaci po zahřátí. To je přednost této vazby ve výrobním procesu, protože jinak by došlo k nadměrnému ztvrdnutí a turecký med by nebyl poživatelný. více...


Bavorský krém Bavorský krém 28.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. více...


Novinka ve výrobě zmrzliny Novinka ve výrobě zmrzliny 25.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobníky zmrzliny s vitrínou řady GX představují zcela revoluční novinku na trhu zmrzlinových strojů. Výrobníky GX kombinují vše, o čem se snilo každému cukráři – výroba zmrzliny, vitrína a skladování zmrzliny je obsažena v jednom. více...


Sladký biostyl Sladký biostyl 23.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nemusíte se bát, že by biocukroví nebylo chutné. Naopak - biosladkosti mohou z pečicího plechu zmizet chvíli poté, co jej vyndáte z trouby, aniž by stačil vychladnout. více...


Javanais Javanais 21.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Voda do náplně se svaří s cukrem na 118°C . Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladničky a poté se přidá trochu více...


Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 19.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu. více...


Oplatky a hořické trubičky Oplatky a hořické trubičky 16.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejdříve upečeme oplatky z příslušného těsta. Je vždy lépe je nechat 2 - 3 dny rozležet, není to však podmínkou. Po upečení kulatých oplatek potřeme tyto silně dobrým máslem a posypeme sypáním již dříve připraveným. více...


Slavnostní Dobošův dort Slavnostní Dobošův dort 14.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Trochu krému odložíme na konečné dozdobení boků dortu. Krém natřeme na všechny placky a naskládáme je na sebe střídavě placka-krém. Horní placku natřeme slabě. Pak odloženým krémem potřeme boky dortu. více...


Vyloučit vajíčka ze stravy je zbytečné Vyloučit vajíčka ze stravy je zbytečné 12.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zcela vyloučit vajíčka z jídelníčku není vůbec nutné. Zdravý člověk, , může podle nutriční terapeutky jíst zhruba čtyři vejce týdně.
Ještě je třeba zdůraznit, že důležitou roli hraje metabolismus každého konkrétníh více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je úterý 22. října 2019
svátek slaví Sabina, zítra Teodor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.