Reklama |
Archiv zpráv
Fillo těsto
7.5.2009, rubrika: Recepty
Čtverce skládáme po třech na sebe tak, že střed prvého čtverce potřeme troškou oleje, navrch dáme na koso další čtverec jehož střed také pomázneme olejem a zakončíme třetím čtvercem tak, že utvoříme jakousi hvězdu.
více...
Čokoláda v zorném poli vědeckého oka
5.5.2009, rubrika: Tipy a triky
Představte si kousek čokolády. Jeho chuť takovou jakou máte nejradějí. Hořká čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda. Málo kdo dokáže odolat tomuto fenoménu známému již Aztékům. Má-li však chutnat, musí se jednat o excelentní kuchařskou záležitost.
více...
Broskvovo – ostružinový koláč
4.5.2009, rubrika: Cukrařina
Rozpustíme 30 g másla, sejmeme ze sporáku a vlijeme zbytek studeného mléka. Do této směsi přidáme vejce, 35 g cukru, 1 balíček vanilinového cukru a vše důkladně prohněteme. Znovu necháme kynout po dobu 20 minut.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
29.4.2009, rubrika: Cukrařina
Žloutky rozmícháme v samostatné míse. Rovněž tak promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou, až dojde k dokonalé vazbě obou hmot. více...
Fondán
26.4.2009, rubrika: Suroviny
Požadované množství cukru svaříme na bublinu: voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
Květinový dort
23.4.2009, rubrika: Recepty
Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.
více...
Dortové těsto
22.4.2009, rubrika: Cukrařina
Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat 20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...
Likérová špička - nezmar cukráren
21.4.2009, rubrika: Cukrařina
Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém.
více...
Jak připravit kávu
20.4.2009, rubrika: Káva
I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné. Nádoba by se měla ohřát a přidána středně umletá káva s právě takovým množstvím horké vody, aby navlhčila usazeni.
více...
Snese se krém na dort s marcipánem?
15.4.2009, rubrika: Tipy a triky
Jednoduše řečeno, není lednice, jako lednice.Časem jsem zjistila, že v lednici se systémem chlazení "no frost" se mi nejen roztékají /a to doslova/ potahovací hmoty, ale vlhnou laskonky,jádrové kornoutky atd. V obyčejné lednici ne.
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |