Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Slyšeli jste slovo pumpernikl? 9.6.2009, rubrika: Suroviny Od tohoto žitného-medového chleba vznikly později různé perníkářské výrobky, kterým se též říkalo pumpernikl. Jsou i jiné druhy výkladu, kdy název má spojitost s drobnými penězi tzv. nikláčky, či v návaznosti na latinské slovo "pompa" - nádhera. více...


Cukrářský pojem Eliseo Tonti 8.6.2009, rubrika: Cukrařina Švýcarský cukrářský mistr přinesl do objemného měštce bohatství umělecké cukrařiny drahokam osobitého umění, který do té doby nebyl ve světě ke spatření. Svit jeho výjimečnosti, nebyl září meteoru, ale trvalou pochodní v cukrářské temnotě. více...


Kudy kráčíš a kráčet budeš, dobo současná i budoucí? 5.6.2009, rubrika: Business V hodinové sazbě se nalézá mnoho záludností, které preferují méně schopné pracovníky, či ty které náročnost úkolu provedení stínují hereckým nadáním. Je možné dosadit i jiné slovo. Např. čím línější, neschopnější, i výrazu: "vyčuranější". více...


Créme Brûlée 4.6.2009, rubrika: Recepty Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu a tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál. více...


Procházka vývojovým dějem perníku 3.6.2009, rubrika: Perník První perníky se vytlačovaly do forem. Formy z pálené hlíny se používaly až do 16. století, kdy je vytlačily vyřezávané dřevěné formy. Říkalo se jim kadluby a patří k nejkrásnějším projevům řezbářského umění. více...


Fruktóza v cukrářské výrobě 1.6.2009, rubrika: Cukrařina Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné. Každý může upravit již používanou recepturu na výrobek vhodný i pro diabetiky. více...


Francouzský loupák - croissant 29.5.2009, rubrika: Recepty Těsto zpracovávejte tak dlouho, dokud není krásně pružné. Zkuste je cvičně natáhnout – pokud se objeví trhlina, hněťte dál. Mísu pak přetáhněte fólií na potraviny a těsto v ní nechte 10 minut odpočívat. více...


Pojďme spolu na kafíčko - test vašich znalostí 28.5.2009, rubrika: Káva Nejvyšší teplotu, kterou snáší ústní sliznice je 75 °C. Při této teplotě se ale již vyskytují popáleniny, které se projevují zvláštním odumíravým pocitem na špičce jazyka. více...


Smetanové bonbony 27.5.2009, rubrika: Recepty Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. více...


Špaldová mouka 26.5.2009, rubrika: Suroviny Vyšší je obsah draslíku důležitého pro regulaci osmotického tlaku v buňkách, síry i hořčíku. Obsah stravitelného škrobu, který je důležitým energetickým zdrojem pro člověka i zvířata, se u pšenice špaldy téměř rovná pšenici seté. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.