Reklama |
Archiv zpráv
Skořicová bábovka
29.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny.
více...
Skořicová bábovka
29.1.2002, rubrika: Recepty
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny.
více...
Cukr jako potrava
25.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vědečtí pracovníci, kteří se zabývají studiem lidské potravy, se shodují, že cukr je jedním z nejdůležitějších topiv v lidském těle.
více...
Vladimír KROFTA
24.1.2002, rubrika: Osobnosti
Pátý zářijový den osmašedesátého roku spatřil v Praze světlo světa novorozenec v jehož rodové linii se nalézá cukrářský odborník z dob I. republiky a působící v hotelu Šroubek - Evropa v Praze na Václavském náměstí.
více...
ZPUSOBY PŘÍPRAVY KÁVY
23.1.2002, rubrika: Káva
Konvice - I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné.
více...
Dunajské vlny
22.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Změklý tuk dáme do nahřáté mísy, přidáme cukr a třeme. Postupně přidáváme 6 žloutků a dál třeme, dokud nevznikne hustá pěna. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
více...
Dunajské vlny
22.1.2002, rubrika: Recepty
Změklý tuk dáme do nahřáté mísy, přidáme cukr a třeme. Postupně přidáváme 6 žloutků a dál třeme, dokud nevznikne hustá pěna. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
více...
Vypracování plánu systému kritických bodů ve výrobě a jeho úskalí
21.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vypracovat plán systému kritických bodů na všechny vyráběné potraviny (tedy i na cukrářské výrobky) je v souladu s povinnostmi, které výrobcům potravin ukládá § 3, odst. 1, písm. g) zákona č. 110/1997 Sb. o potravinách
více...
Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení
18.1.2002, rubrika: Tipy a triky
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy
16.1.2002, rubrika: Recepty
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto.
více...
|
Dnes je sobota 7. prosince 2019
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |