Reklama
|
Archiv zpráv
Velikonoční cop
19.3.2015 , rubrika: Recepty
Po odpočinutí těsta jej rozdělíme na kousky o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech.
více...
Mocca placičky
11.3.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Pečeme při 180°C.
více...
I ovocné koktejly mají své trendy.
9.3.2015 , rubrika: Recepty
Svět jídla má své trendy suroviny. Čas od času se objeví potravina, která naprosto ovládne média, blogy, sociální sítě i naše kuchyně. Nejinak je tomu v oblasti ovocných šťáv a koktejlů. Které suroviny
více...
Moravský vaječný tradiční
7.3.2015 , rubrika: Recepty
S velikonočním obdobím si všichni rádi při panáčku hustého žlutého likéru připomínáme umění našich babiček – domácí výrobu „vaječáku“, nebo „vaječňáku“, jak kdo jste zvyklí.
více...
Cukrařina je víc než chemický polotovar
5.3.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nedá se říci, že by v cukrárně začínala nebo končila sezona. Jen s tím rozdílem, že v zimě se vyrábí více zákusků a méně zmrzliny, přes léto je více zmrzliny, před Vánocemi se peče čajové pečivo. Po novém roce lze hovořit o určitém útlumu.
více...
Moravský třený beránek
3.3.2015 , rubrika: Recepty
Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.
více...
Masopustní koblihy
19.2.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento recept vás nehodlá poměrově svázat, ale poradit- dle slov velkého šéfa Heinze Mathesa - záleží hlavně na na postupu při zpracování, kynutí a kvalitě mouky. Onu zmíněnou polohrubou zkuste experimentálně zaměnit i s jiným druhem.
více...
Začínejte až druhým šálkem
13.2.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Způsobuje totiž náhlé zvýšení úrovně kofeinu v krvi, prudké stažení cév - a jako následek zvýšení tlaku a větší zatížení srdečního svalu. Na druhou a třetí kávu už reaguje organismus mnohem příznivěji.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|