Reklama
|
Archiv zpráv
Droždí
30.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koláče jako malované, do zlatova usmažené koblihy či povidlové knedlíčky . Všechny tyhle skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejných kvasnicích.
více...
Problematika pálené hmoty
27.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Lychee jely cup
24.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na rozdíl od želatiny a některých běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání neboť se jen velmi pomalu rozpouští.
více...
Lupina
22.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouka vyrobená ze zrna lupiny má jasně žlutou barvu, s charakteristickou vůni i chutí která je rovněž velmi typická - luštěninová, ale není hořká. Není bez zajímavosti, že se tato luštěninová příchuť tepelnou úpravou ztrácí.
více...
Odlehčená cukrařina
16.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Co je vlastně tzv. "odlehčená cukrařina"? Existuje vůbec něco takového??? Já se obávám, že jakási lehčí forma cukrařiny neexistuje, protože naše cukrařina je založena na máslových krémech, živočišné šlehačce a korpusech z bílé mouky.
více...
Pivní perník
10.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento perník je spíš takový kříženec koláče na plech a ovocného chlebíčku. A zcela nevlastenecky musím říct, že český perník se před ním může jít schovat.
více...
Plundrované těsto
8.7.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě. Většinou se podávají teplé.
více...
Skladování čokolády a kakaa
30.6.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výkladní skříň není vhodným místem pro kakao, vhledem k velkým teplotním výkyvům, zejména pokud je v působení slunešního svitu. Vlhkost vytvoří v kakau sraženiny, které se špatně rozpouští a zboží se vyznačuje zhoršenou jakostí.
více...
|
Dnes je pondělí 12. dubna 2021
svátek slaví Julius, zítra Aleš
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|