Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Mistr čokolády Dominique Persoone se představil v Praze 21.9.2009, rubrika: Cukrařina „Čokoládová pralinka se dá vyrobit prakticky s jakoukoliv příchutí, jen je důležité přesně vyvážit chutě a při práci s čokoládou nespěchat,“ říká Dominique Persoone, znalec a milovník čokolády z Brug, majitel čokoládovny The Chocolate Line více...


Plastická čokoláda 20.9.2009, rubrika: Cukrařina Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme.V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů.Směs nalijeme na čokoládu,která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.Přikryjeme igelitem . více...


Čokoládové kouzlo zátiší 10.9.2009, rubrika: Cukrařina I když to na první pohled vůbec nevypadá, byla v této tvorbě z libovolných jedlých surovin použita pouze modelovací čokoláda. Romantický námět byl více jak prozaický. Rozhodl o něm náhodný Katčin pohled do trafiky více...


Dezert pohádka 8.9.2009, rubrika: Recepty Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného přidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obě hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm. více...


Gastro Junior řadí prvý převodový stupeň 3.9.2009, rubrika: Akce a soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR, organizátoři a partneři Vás všechny
srdečně zvou na další, v pořadí již 16. ročník odborného klání studentů v gastronomických oborech - kuchař, cukrář, číšník! více...


Dorty z pohledu objektivu 31.8.2009, rubrika: Cukrařina V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit. více...


Kouzlo kaváren stále žije 27.8.2009, rubrika: Káva V roce 1797 bylo ve Vídni a ve už třiaosmdesát kaváren. Kdo by si však myslel, že počátek kaváren je v tomto městě, zapomíná na jiné důležité obchodní a přístavní evropské metropole, v nichž začala kultura pití kávy ještě mnohem více...


Florentinky a marokánky 26.8.2009, rubrika: Recepty Cukr, med a smetanu svaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.

více...


Zmrzlina i v zimě 25.8.2009, rubrika: Tipy a triky Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty. více...


Palačinkový dort 24.8.2009, rubrika: Recepty Dortu ihned po upečení převrátíme na dortové plato, lehce posypeme cukrem a ještě teplou servírujeme. Palčinkový dort je možné servírovat i v chladném stavu, kdy jeho chuť nižší teplotou nedozná chuťové újmy. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je úterý 11. prosince 2018
svátek slaví Dana, zítra Simona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.