Reklama |
Archiv zpráv
Špaldová mouka
26.5.2009, rubrika: Suroviny
Vyšší je obsah draslíku důležitého pro regulaci osmotického tlaku v buňkách, síry i hořčíku. Obsah stravitelného škrobu, který je důležitým energetickým zdrojem pro člověka i zvířata, se u pšenice špaldy téměř rovná pšenici seté.
více...
Vliv čokolády na lidské emoce a těhotenství
25.5.2009, rubrika: Cukrařina
Ba dokonce lékaři zabývající se správnou výživou, vyzdvihují její blahodárný význam na posílení srdce. V USA na základě sexuálních výzkumů ve spojitosti se stravou, odpovědělo 50 % dotázaných žen, že upřednostňují požitek z čokolády před sexem !
více...
Je cukrářství umělecký obor?
22.5.2009, rubrika: Cukrařina
Je cukrářství umělecký obor? - Je řemeslo samo o sobě uměním? - Toť otázka otázka na kterou podle míry vnímání lze odpovědět jak záporně, tak i kladně. Zkusme vedle sebe postavit vznik řemeslníka a umělce.
více...
Dorty - toť krása na (a nejenom) pohled
20.5.2009, rubrika: Cukrařina
Existuje mnoho různorodých úprav, ozdob a provedení. Svatební dorty se pnou do několikapatrových výšin. Snad nejvděčnějším dortem je ten, který je určen dětskému pokolení při jehož výrobě se žádné meze fantazie nekladou.
více...
Výroba fondánové polevy
18.5.2009, rubrika: Recepty
Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat.
více...
Jak si vyrobíme medovinu
17.5.2009, rubrika: Recepty
Asi po 4 - 6 týdnech stáčíme zakvašený roztok z kalů do jiné nádoby gumovou hadicí. Roztok necháme téci z větší výše aby se provzdušnil. Nádobu naplníme až po okraj, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme při nižší teplotě (10 °C) asi 3 měsíce dokvašovat
více...
Recept na domácí výrobu žužu
14.5.2009, rubrika: Recepty
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. více...
Jahodové pokušení s lesními plody
13.5.2009, rubrika: Cukrařina
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Využití čokoládových polotovarů
11.5.2009, rubrika: Cukrařina
Za stálého míchání rozpustíme fondánovou hmotu. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ( na vodní lázni), vytemperujeme a teprve potom zamícháme upravené oříšky i fondán.
více...
Národní tým kuchařů a cukrářů ČR vstupuje do nové etapy
8.5.2009, rubrika: Akce a soutěže
Nové představenstvo AKC ČR, jmenovalo na základě výběrového řízení do funkce managera Národního týmu pana Tomáše Konopku, který si do kapitánské pozice týmu vybral zkušeného člena národního týmu Jana Horkého.
více...
|
Dnes je pátek 26. února 2021
svátek slaví Dorota, zítra Alexandr Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |