Cukrář.cz

Reklama



Zmzlina láká na nové příchutě

10.5.2010 | Autor: Klára Chromá | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Letní měsíce jsou pro prodej zmrzliny tou hlavní sezonou. Podle společnosti Unilever ČR se jí v období od dubna do září prodá okolo 70 % celoročních prodejů. Její konzumenti však již dávno odvykli tradičním příchutím a i letos vyžadují od výrobců něco nového.
Současným trendem nabídky zmrzliny je nejen odklon od levnějších značek směrem k prémiové kvalitě, ale také zajímavé a atraktivní příchutě a různé formy zapojení zmrzliny do dosud nezvyklých pokrmů. Klasické poháry se šlehačkou pak doplňují a zatraktivňují různé dekorativní potravinářské doplňky, jako jsou barevné posypy, polevy, drcené oříšky nebo čokoláda.

BAZALKA, BALSAMICO A JEŠTĚ DÁL

Nové netradiční příchutě představila v březnu například značka Mövenpick. Ke stávajícímu portfoliu 16 příchutí dodávaných na český trh přidala tři nové, určené především pro gastronomické využití. Jedná se o bazalku, balsamico a koňak VSOP. Ke každé z příchutí doporučuje Mövenpick recept, který se může stát samostatným chodem, nebo oživit již zavedené menu.
Díky krémovému základu zmrzliny dává například příchuť "Basil" vyniknout vůni čerstvé bazalky propojené v lehkém kontrastu s drcenými oříšky kešu. Tato netradiční chuť dokáže dodat svěžest slaným pokrmům. Své využití má díky sladké a jemně citronové chuti v celé řadě receptů. Výborně se hodí k pokrmům, jako je gazpacho, bruschetta, humr s letní zeleninou či těstoviny s čerstvými rajčaty. V Mövenpick receptu je tato příchuť spojena s marinovaným lososem, wasabi těstovinami a tomatovým concasé.

VYZKOUŠEJTE CHUNKY MONKEY

Novinkou na českém trhu je americká značka zmrzliny Ben & Jerry´s. Tato prémiová zmrzlina je nyní k dostání v šesti produktových variantách v balení o objemu 500 ml. Za netradičními názvy se skrývá zmrzlina s velkými kousky ovoce a čokolády, vyráběná s použitím trvale udržitelných zdrojů a Fairtrade surovin.
Své hosty tak můžete nadchnout následujícími příchutěmi: Chocolate Fudge Brownie (čokoládová zmrzlina s kousky čokoládových brownie), Cookie Dough (vanilková zmrzlina doplněná kousky čokoládových cookies), Phish Food (čokoládová zmrzlina s marshmallow, karamelovými spirálkami a kousky čokolády ve tvaru rybiček), Cherry Garcia (višňová zmrzlina doplněná višněmi a kousky tmavé čokolády), Chunky Monkey (banánová zmrzlina s čokoládovými kousky a vlašskými ořechy) a Strawberry Cheesecake (jahodová zmrzlina s příchutí cheesecake a cookie spirálkami).

VYROBTE SI SAMI

Odlišnou verzi pořízení zmrzliny nabízí mlékárna Bohemilk. Na trh dodává sušené a tekuté zmrzlinové směsi Mixar a Fredomix a směs pro přípravu ledové tříště Alpina. K jejich přípravě však musí hotelová kuchyně disponovat zmrzlinovým strojem nebo výrobníkem ledových tříští. Směsi jsou vhodné pro přípravu točených i porcovaných zmrzlin, dále k přípravě osvěžujících koktejlů, cukrářských krémů či náplní a shaků. Mezi 25 nabízenými příchutěmi lze kromě tradičních najít i příchuť jogurtu, pinacolady, kaktusu, limetky nebo višní v čokoládě.

ZÁSADY KVALITNÍ ZMRZLINY

- Již na první pohled by měla být porce zmrzliny pěkná, nesmí být přešlehaná ani uplácaná.

- Pokud se na zmrzlině objeví třpytící se krystalky, znamená to, že zmrzlina je naředěná větším poměrem vody.

- Objeví-li se na porci zmrzliny trhliny či vzduchové bubliny, znamená to, že byla přešlehaná.

- Každá zmrzlina musí být označena gramáží.

- Co se týká sortimentu, musí být jasně označen druh možného výběru porcí i ostatní nabídka, jako například posyp, poleva a podobně.

Zdroj: Mlékárna Bohemilk
          iHned.cz


Dnes je úterý 18. února 2020
svátek slaví Gizela, zítra Patrik

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.