Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Diamant - stabilní partner na cestě do Evropy 2.9.2002, rubrika: Cukrařina Diamant - to nejsou jen vzácné a drahé kameny, ale i vysoce kvalitní a cenově dostupné suroviny pro pekárenskou a cukrárenskou výrobu. Firma Diamant GmbH má dlouhou tradici a takřka příkladný vývoj tzv. self - made - manu. více...


Čokoláda 1.9.2002, rubrika: Suroviny První věrohodné zprávy o výrobě čokolády pocházejí z doby objevení Ameriky. Tehdejší obyvatelé Jižní, Střední Ameriky a ostrovů Západní Indie připravovali z plodu kakaovníku rozemletých a s vodou vařených na hustou kaši více...


Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenit 29.8.2002, rubrika: Hygiena Řada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec. více...


William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy 27.8.2002, rubrika: Osobnosti William Wrigley byl původně bankéř, který bydlel na americkém venkově. Byl zaujat tím, že děti v lese s oblibou strhávaly z jedlí prýštící slzy pryskyřice, upravovaly si je do kuliček a žvýkaly je. více...


Slovo o kávě 21.8.2002, rubrika: Káva Slovo káva je odvozeno z arabského výrazu "qahwah", který znamená "síla" a Arabové jej rovněž používali pro označení vína. Dnes těžko někdo určí, kdy se káva začala pít. Původní konzumace spočívala v pouhém žvýkání kávových zrn... více...


Potraviny v záplavových oblastech jsou často poškozené 15.8.2002, rubrika: Hygiena K obezřetnosti při zacházení s potravinami vyzývá občany v zaplavených oblastech Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Potraviny totiž mohou být vlivem zvýšeného vlhka poškozeny nebo úplně zničeny... více...


Nestlé Česko zastavilo výrobu v modřanském závodě Orion 14.8.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Společnost Nestlé Česko zastavila kvůli hrozbě záplav produkci v modřanském závodě Orion. "Od ranních hodin jsou pracovníci evakuováni, výroba je zastavena a funguje jen nejužší krizový štáb více...


Zmrzlina 8.8.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máme základní tři druhy dobrých zmrzlin a to : smetanové, mléčné a ovocné. Na smetanovou a mléčnoiu zmrzlinu užíváme těchto surovin: více...


Totální nasazení peciválů 7.8.2002, rubrika: Cukrařina Kolonky nezaměstnanosti v posledních letech ne a ne zeštíhlit v objemu svých záporných údajů. Absolventi středních škol prý nemohou najít pracovní uplatnění - zde by bylo na místě u mnohých slovo "nechtějí"-prý by se pro ně měla vytvořit umělá práce více...


Vanilka 6.8.2002, rubrika: Suroviny Vanilka je nejjemnější a také nejdražší koření používané v cukrářství. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je neděle 17. února 2019
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.