Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou 11.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečící více...


Cukrařina se sojou Cukrařina se sojou 09.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Soja má mimořádnou schopnost přijímat z půdy látky (až 200x více než žito) a tím se vysvětluje její bohatost živin. Obsahuje 40 % bílkovin, 20% tuku, 20 % uhlovodanů, 6 % soli, vápníku, fosforu, železa, 2 % leticinu a vitamíny A,B, D a E. více...


Ovocný dort Ovocný dort 04.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. více...


Krém do laskonek Krém do laskonek 02.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit. více...


Čoko muffiny Čoko muffiny 31.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová. více...


Sladovací preparáty do pečiva Sladovací preparáty do pečiva 28.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepný(sacharózu) hroznový (glukózu), sladový (maltósu). více...


Kávová zrna Kávová zrna 26.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pro začátek stačí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového tuku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku více...


Tvoříme listové těsto Tvoříme listové těsto 24.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vzal asi 20 dkg chlebového těsta, udělal z něho kouli, kterou potom rozválel a zabalil do něho kus prodělaného másla.
Těsto takto zhotovené převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci více...


Mascarpone Mascarpone 21.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii více...


SAKE SAKE 19.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V překladech do češtiny se běžně tvrdí, že sake je rýžové víno. Postup jeho výroby však je až na destilaci hodně podobný přípravě destilátů nebo výrobě piva. Základem pro výrobu sake je speciální druh rýže s vysokým obsahem škrobu. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.