Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Linecký dort a Hornorakouský Linz Linecký dort a Hornorakouský Linz 21.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máslo a cukr prohněteme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vejce a koření a vše důkladně prohněteme. Hotové těsto odstavíme do chladu, případně do ledničky. Asi po půl hodině začneme těsto zpracovávat tím, že je ponejprv rozčtvrtíme. více...


Muffiny z dýně Muffiny z dýně 18.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy ro dýňové muffiny lze použít různé druhy dýní. Je rovněž vhodná i dýně, která byla použitá jako zbytek při vaření hlavního jídla.
Syrovou dýni rozkrojíme, oloupeme a odstraníme. Dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. více...


Zkuste si zhotovit doma čokoládu Zkuste si zhotovit doma čokoládu 16.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo. více...


Koštéř čokolády Koštéř čokolády 14.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Agentura AP informuje, že jako koštér firmy Lindt & Spruengli se Geller už 40 let "živí" čokoládou. více...


Smíchejme "jabka se švestkama" = dort! Smíchejme "jabka se švestkama" = dort! 11.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. více...


Kokosová pěna s karamelem Kokosová pěna s karamelem 9.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé. více...


"First lady confectionary of Slowakia" "First lady confectionary of Slowakia" 7.5.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda, působící na první pohled jednobarevností a jednolitostí hmoty, je pro ni uměleckou výzvou, umocněnou vůní orietálních dálek, kdy charakteristické čokoládové aroma ji přenáší do romantického kouzla čistoty a spravedlivého konce pohádek. více...


1. Máj - den prvotního hříchu 1. Máj - den prvotního hříchu 1.5.2018, rubrika: Cukrářská poezie Den kdy v duši kvete láska,
jak půvab krásné kopretiny,
čas, kdy cit se s duší laská,
den to krásný - něžně jiný - více...


 Soutěž  v chladicí a klimatizační technice Soutěž v chladicí a klimatizační technice 30.4.2018, rubrika: Akce a soutěže Záměrem této soutěže bylo porovnání technické vyspělosti studentů středních škol, které vzdělávají techniky v oboru chlazení a klimatizace. více...


V cukrárně od rozbřesku do soumraku V cukrárně od rozbřesku do soumraku 27.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrárny jsou v našem podvědomí spojeny zejména s letním obdobím, kdy sem zajdeme hlavně za zmrzlinou. Léto však není jejich hlavní sezonou. V cukrárně je totiž sezona celý rok. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.