Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Jablečný dezert sira Ramsaye Jablečný dezert sira Ramsaye 11.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche. více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 8.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...


Pálená hmota Pálená hmota 5.1.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Surovinové vady mohou být často způsobeny i použitou moukou.Ta pšeničná , je spíše škrobnatější, než která by měla vysoký obsah tažného a pružného lepku, který by dělal potíže jak při tvarování, tak při pečení. více...


Narodil se Kristus Pán - ládujme se! Narodil se Kristus Pán - ládujme se! 22.12.2018, rubrika: Cukrářská poezie Narodil se Kristus Pán,
ládujme se,
vyžrali jsme každý krám,
- utratili jsme - více...


Vánoční pepřovníčky Vánoční pepřovníčky 20.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C (Horký vzduch 170 °C). více...


Vánoční jedlička Vánoční jedlička 19.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...


Vánoční inspirace Vánoční inspirace 18.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tvořítkem vykrajujeme z plátu těsta hvězdičky, přeneseme je na plech slabě potřený tukem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Teplé hvězdičky obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru. více...


Vánoční a novoroční tradice Vánoční a novoroční tradice 17.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Věřící také měli dodržovat v adventní době půst, při kterém namísto masa mohli konzumovat vejce, mléko, sýr a ryby. Půst a pokání předcházely období vánočního blahobytu, nadbytku a veselí. více...


Vánoční perník z Norimberka Vánoční perník z Norimberka 14.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto vložíme na moukou vysypaný vál a vyválíme do požadovaného tloušťky. Vykrájíme podobu perníku, (případně přiložíme ozdobu, např. mandli) a vložíme na plech, který vymažeme včelím voskem. více...


Vánoční hvězda Vánoční hvězda 13.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225     
další >>

Dnes je úterý 20. srpna 2019
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.