Reklama |
Archiv zpráv
Deset olympijských otázek pro kapitána národního týmu
26.1.2008, rubrika: Akce a soutěže
Kapitána národního celku Jiřího Krále jsme se zeptali v jakém stádiu je příprava české kulinářské reprezentace a co vše vůkol se odehrává a hlavně odehrávat bude.
více...
Skalický trdelník
24.1.2008, rubrika: Vzdělávejte se
Skalický trdelník je proslulá pečená sladká ořechová pochoutka. V místě zrodu trdelníku ve slovenské Skalici se trdelníky pečou klasickým způsobem na otevřeném ohni. Trdelník se dostal do Skalice prostřednictvím kuchaře ze Sedmihradska,
více...
Společnost Starbucks vstoupila do Česka
23.1.2008, rubrika: Káva
Společnost Starbucks (nasdaq: SBUX) a její joint-venture partner AmRest otevřela v úterý 22. ledna 2008 svou první kavárnu v Praze. Kavárna se nachází přímo v centru hlavního města v budově Grömlingovského paláce na Malostranském náměstí.
více...
Madle a mnohé s nimi spojeného
22.1.2008, rubrika: Suroviny
Hořké i sladké mandle mají podobné složení. Hořké obsahují 5 % amygdalinu, kdežto sladké pouze 0,1 %. Větší množství hořkých mandlí je škodlivé. Produktem rozloženého amygdalinu je totiž kyanovodík.
více...
Setuza čelí návrhu na konkurz
21.1.2008, rubrika: Business
Přední potravinářská firma Setuza, jež je zároveň i klíčovým výrobcem biopaliv, má opět potíže. Čelí návrhu na konkurz
více...
Cena másla padá dolů
17.1.2008, rubrika: Business
Cena másla padá dolů, ukázal první letošní průzkum Českého statistického úřadu. Zatímco ještě v listopadu stála čtvrtkilová kostka v průměru skoro 38 korun, počátkem roku už cena klesla o pětikorunu.
více...
Vznik pralinek
17.1.2008, rubrika: Vzdělávejte se
Pralinovi podařilo vyrobit báječné pražené cukrové mandle. Ihned je donesl do královského zámku, kde s tlukoucím srdcem předložil vzorek na ochutnání jednomu z nejmocnějších mužů královského dvora , vrchnímu šéfu královské kuchyně, de Guisinovi.
více...
RIMINI- pokladnice cukrářského umění
15.1.2008, rubrika: Akce a soutěže
Itálie je historickou kolébkou renesančního umění, navazujícího na výběr kvality dávné antiky, které prostřednictvím umu synů Apeninského poloostrova povstalo z epochy dávnověku jako příznačný Fényx z popele.
více...
22. IKA/Olympiáda gastronomického umění
13.1.2008, rubrika: Akce a soutěže
Je prestiží každého cukráře, který ve svém oboru chce být víc než pouhým řemeslníkem, být přítomen v tyto dny v gastronomickém svatostánku světa a poměřit své dovednosti s nejlepšími z nejlepších.
více...
Na slovíčku o kafíčku...!/2
11.1.2008, rubrika: Káva
Jde o efektivní způsob přípravy kávy přímo u stolu ve skleněném přístroji zvaném kona. Přednost této kávy spočívá v tom, že si host může určit sílu kávy tím, že ji nechá v přístroji dvakrát nebo třikrát překapat.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |