Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Francouzský loupák - croissant 29.5.2009, rubrika: Recepty Těsto zpracovávejte tak dlouho, dokud není krásně pružné. Zkuste je cvičně natáhnout – pokud se objeví trhlina, hněťte dál. Mísu pak přetáhněte fólií na potraviny a těsto v ní nechte 10 minut odpočívat. více...


Pojďme spolu na kafíčko - test vašich znalostí 28.5.2009, rubrika: Káva Nejvyšší teplotu, kterou snáší ústní sliznice je 75 °C. Při této teplotě se ale již vyskytují popáleniny, které se projevují zvláštním odumíravým pocitem na špičce jazyka. více...


Smetanové bonbony 27.5.2009, rubrika: Recepty Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. více...


Špaldová mouka 26.5.2009, rubrika: Suroviny Vyšší je obsah draslíku důležitého pro regulaci osmotického tlaku v buňkách, síry i hořčíku. Obsah stravitelného škrobu, který je důležitým energetickým zdrojem pro člověka i zvířata, se u pšenice špaldy téměř rovná pšenici seté. více...


Vliv čokolády na lidské emoce a těhotenství 25.5.2009, rubrika: Cukrařina Ba dokonce lékaři zabývající se správnou výživou, vyzdvihují její blahodárný význam na posílení srdce. V USA na základě sexuálních výzkumů ve spojitosti se stravou, odpovědělo 50 % dotázaných žen, že upřednostňují požitek z čokolády před sexem ! více...


Je cukrářství umělecký obor? 22.5.2009, rubrika: Cukrařina Je cukrářství umělecký obor? - Je řemeslo samo o sobě uměním? - Toť otázka otázka na kterou podle míry vnímání lze odpovědět jak záporně, tak i kladně. Zkusme vedle sebe postavit vznik řemeslníka a umělce. více...


Dorty - toť krása na (a nejenom) pohled 20.5.2009, rubrika: Cukrařina Existuje mnoho různorodých úprav, ozdob a provedení. Svatební dorty se pnou do několikapatrových výšin. Snad nejvděčnějším dortem je ten, který je určen dětskému pokolení při jehož výrobě se žádné meze fantazie nekladou. více...


Výroba fondánové polevy 18.5.2009, rubrika: Recepty Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat. více...


Jak si vyrobíme medovinu 17.5.2009, rubrika: Recepty Asi po 4 - 6 týdnech stáčíme zakvašený roztok z kalů do jiné nádoby gumovou hadicí. Roztok necháme téci z větší výše aby se provzdušnil. Nádobu naplníme až po okraj, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme při nižší teplotě (10 °C) asi 3 měsíce dokvašovat více...


Recept na domácí výrobu žužu 14.5.2009, rubrika: Recepty Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222     
další >>

Dnes je neděle 21. dubna 2019
svátek slaví Alexandra, zítra Evženie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.