Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční recept - Andělská šlépěj
4.12.2007, rubrika: Cukrařina
Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení
více...
Perníková živnostnice JaJa
23.11.2007, rubrika: Osobnosti
Živnostníkem roku pardubického kraje se pro 2007 stala nositelka věhlasné perníkářské tradice východočeského regionu paní Jarmila Janurová, která do své firmy JaJa vložila kromě lásky k této pochutině...
více...
SIGEP – SVĚTOVÝ CUKRÁŘSKÝ MISTR
10.10.2007, rubrika: Akce a soutěže
Od 26. do 30. ledna 2008 se na výstavišti v Rimini koná 29. ročník Mezinárodního veletrhu zmrzliny, cukrářství a pekařské produkce
více...
Naše řady opustil Jan Hruška z Havlíčkova Brodu ...
3.10.2007, rubrika: Osobnosti
Do českého cukrářského oboru se vmísila čerň v podobě zprávy o úmrtí pana Jana Hrušky z Havlíčkova Brodu, který dal své cukrárně a celému světu své poslední sbohem dne 29. září 2007 ve věku 72 roků.
více...
OSLAVY SV. VAVŘINCE 2007
9.8.2007, rubrika: Akce a soutěže
11.8.2007 pořádá pobočka AKC ČR Praha a středočeský kraj pod záštitou statutárního města Kladna 10.ročník Oslav svatého Vavřince. Ty se budou již po čtvrté konat na Kladně, na zámku a jeho přilehlých prostorách a restauraci Klub stodola.
více...
Pekaři: Zdražíme chleba až o korunu
5.6.2007, rubrika: Business
Chléb může zanedlouho stát až o korunu víc. Důvodem je dvojnásobné zdražení klíčové suroviny - žita - po loňské neúrodě. Část pekařů připouští i růst cen rohlíků nebo housek, protože jednak o třetinu zdražila i pšenice, a navíc se zvyšují ceny energi
více...
České zmrzliny nás stále lákají
4.6.2007, rubrika: Business
"Když jsem přišla do Česka, překvapilo mě, že Češi nejedí zmrzlinu v zimě. Prý ze strachu před angínou. Já jsem z Dánska, kde je zima po celý rok, a spotřeba zmrzliny přesto třikrát větší," říká Marianne Kirkegaard Knu
více...
GASTROHRADEC - Fotoecho/5.
25.4.2007, rubrika: Akce a soutěže
Podstatou letošní soutěže bylo seřízení hodnotící optiky podle světových norem. Takovýto počin umožňuje soutěžícím být přítomen reálu mezinárodního hodnocení a zároveň přizpůsobení své tvorby podmínkám s kterými se setká při každé významnější...
více...
GASTROHRADEC 2007 - epilog /4.
24.4.2007, rubrika: Akce a soutěže
Dvanáctý ročník výstavní soutěže kuchařů a cukrářů obou věkových kategorií je tedy za námi. Jaký byl? Předně je potřeba zdůraznit, že nedávný odchod spoluzakladatele Gastrohradecké soutěže a předsedy východočeské pobočky byl aktuálně stále přítomný.
více...
GASTROHRADEC 2007 - ZVLÁŠTNÍ KATEGORIE /3.
22.4.2007, rubrika: Akce a soutěže
„Artistika“ v provedení skulptur z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo, tuk apod.) uváděná ve zkratce Z/C.
Tato discíplína poutá značnou diváckou pozornost, protože není svázána tolik pravidly jako u jiných kategorií více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |