Reklama |
Archiv zpráv
Ořechová kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat
23.8.2009, rubrika: Recepty
Budeme potřebovat dva stejně velké pekáčky. Do hrnce na mírný plamen dáme kunafu, přidáme jeden hrníček másla a dvěma dřevěnými vařečkami občas načechráváme kunafu, abychom zabránili přilepení ke dnu.
více...
Chuť ledové kávy
22.8.2009, rubrika: Káva
Káva nebývá pouze šálek horkého nápoje pro společenské posezení či pro povzbuzení, však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, ice coffee nebo také jako kávu frappé.
více...
Podlahový systém v cukrárně
21.8.2009, rubrika: Hygiena
Koberce přicházejí do úvahy pouze v odbytových prostorách. Rozhodně by se měly aplikovat tzv. zátěžové verze, určené pro podobné účely. V opačném případě je nutno počítat s velmi rychlou degradací "levného" koberce.
více...
Hotelové dezerty
20.8.2009, rubrika: Recepty
Řídkým těstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvořítka, tvaru medvědích tlapek. Upečené namáčíme v horkém řídkém cukru, do kterého jsme dali višňový likér.
více...
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -3.
18.8.2009, rubrika: Akce a soutěže
A co se bude odehrávat za rok? V každém případě se opět uskuteční řezbářské soutěže, ale bude pravděpodobně mírně upraven systém hlavní soutěže, aby nebyla tak náročná. O titul Mistra Evropy se bude soutěžit vždy v dvouletém cyklu.
více...
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -2.
17.8.2009, rubrika: Akce a soutěže
Mezinárodní konfrontace posunuje soutěžící vpřed. Za rok bude jistě zajímavá i podzimní světová kuchařská soutěž Culinary World Cup v Lucembursku, kam hodně účastníků právě proběhlého Mistrovství Evropy a Melounového festivalu určitě pojede.
více...
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -1.
14.8.2009, rubrika: Akce a soutěže
První evropský šampionát ve vyřezávání melounů měl svou premiéru na české půdě.
To, co se bylo před sedmi lety utopickou myšlenkou, se v letošním roce stalo skutečností, kdy Praha hostila historicky 1. MISTROVSTVÍ EVROPY v domácím prostředí. více...
Kokosky
12.8.2009, rubrika: Recepty
Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem.
Přinášíme recepturu od našich tří přispěvkářů, kteří se s námi podělili o své zkušenosti z jejich výroby. více...
Dýňové cappuccino
22.6.2009, rubrika: Recepty
a másle zpěníme šalotku, přídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuřecím vývarem, dusíme půl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, přidáme smetanu, provaříme a ochutíme solí.
více...
Věčně provokující marlenka
18.6.2009, rubrika: Recepty
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |