Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Pozor na označování výrobků /-1. Pozor na označování výrobků /-1. 19.11.2012, rubrika: Suroviny i) jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot", více...


Cremium Schoko od firmy Braun Cremium Schoko od firmy Braun 16.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládový krém, který je možno používat a zpracovávat přímo z přepravní nádoby při teplotě 20 - 22 °C. Ponechává si i po pečení svoji krémovou konzistenci a je ideální pro plnění a potahování.
více...


Med je nejen sladkost Med je nejen sladkost 13.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jedná se o cukr hroznový a v poslední době přichází do popředí cukr ovocný. Ten je ve volném stavu jen v medu a ovoci. Je prokázáno, že po ovocném cukru ztrácejí diabetici méně cukru než po cukru hroznovém. více...


Tiramisu Tiramisu 9.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
více...


Zkusme si zhotovit banketky Zkusme si zhotovit banketky 5.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výroba probíhá téměř stejně jako u ostatních druhů běžného pečiva, hlavním rozdílem je pouze gramáž.
Běžné pečivo se vyrábí z kynutých těst, jejichž základní složkou je pšeničná mouka hladká pekařská Speciál.
více...


Dort - král cukrářského umu Dort - král cukrářského umu 2.11.2012, rubrika: Cukrařina Dort je symbolem slavnostní příležitosti, narozeninových oslav, křtin, dosažených úspěchů. Dortová tvorba bývá mezi cukrářslými tvůrcï považována za královskou disciplínu cukrářského umění. více...


Čokoláda made in Suisse Čokoláda made in Suisse 31.10.2012, rubrika: Cukrařina ChuŤ vytváří technologie v podobě rafinovaného cukru s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Svůj podíl na chuťové popularitě čokolády měly i též speciální přísady koření. více...


Slavnostní dort na počest vzniku ČSR Slavnostní dort na počest vzniku ČSR 29.10.2012, rubrika: Akce a soutěže V neděli 28. října přijeli do prostor Španělského sálu na Hradě i zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří již tradičně připravili slavnostní dort k výročí vzniku samostatného státu, státnímu svátku České republiky.
více...


EU z nás dělá pitomce EU z nás dělá pitomce 26.10.2012, rubrika: Business Ceny porostou nejen kvůli vyšší DPH. I výkupní ceny mléka půjdou nahoru. To se projeví na vyšších cenách mléčných výrobků. V Bruselu řeknou nějaké moudro, Češi začnou být papežštější než papež a začne se dělat jedna kravina za druhou. více...


Výroba medoviny Výroba medoviny 24.10.2012, rubrika: Cukrařina Bezpodmínečně je nutné aby byl med rozpuštěn dříve než se voda začne vařit, protože by med mohl karamelizovat a způsobil by porušení chuti medoviny. Medový roztok mícháme tak dlouho, až se přestane tvořit špinavá pěna více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.