Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Dbejme osvětlení výkladů 17.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zdá se nám malicherností,slyšíme-li podobnou výzvu.Každý řekne:což nejsou naše výlkady osvětleny?Ovšem že jsou.Avšak jak.Mnohý kolega šetří na osvětlení a domnívá se,že dobře činí.Ale není tomu tak. více...


Vanilka 16.5.2002, rubrika: Suroviny Vanilka náleží k rostlinách vstavačovitým, mezi které se řadí
orchidee. Její zaznamenané první nálezy jsou hlášené z různých oblastí Mexika, kde jí nejvíce svědčí oblasti v teplých a vlhkých krajích ve stínu hlubokých lesů a v bahnité půdě. více...


Oslavy svatého Vavřince a odborná soutěž Gastro Vavřinec 15.5.2002, rubrika: Akce a soutěže AKC ČR - Pražská a středočeská pobočka pořádá - Soutěž kuchařského a cukrářského umění - 10. srpna 2002
Výstaviště Praha - Křižíkova fontána více...


Nebezpečné želé cukrovinky na českém trhu zřejmě nejsou 15.5.2002, rubrika: Hygiena Inspektoři České zemědělské a potravinářské inspekce provedli bleskovou namátkovou kontrolu obchodní sítě. Podle jejich zjištění se v současné době s největší pravděpodobností v českých obchodech nevyskytují želé cukrovinky, které by obsahovaly ... více...


Proč potřebujeme čokoládu ? 14.5.2002, rubrika: Cukrařina Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...


Cukr - historie 14.5.2002, rubrika: Suroviny O cukru je dochována oficiální zmínka již z 8. stol. před Kristem, v čínských spisech, které za jeho původ označují Indii. Jednalo se o divoce rostoucí cukrovou třtinu, kterou prostřednictvím jejích plodů platilo království Fuman "nebeské říši" více...


Původ dortů 13.5.2002, rubrika: Cukrařina Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy. více...


Perník 13.5.2002, rubrika: Suroviny V jedné vesnici se jménem Přepeře, žil kdysi pernikář. Pekl perníky ještě lepší než v Pardubicích. Tenkrát Pardubice ještě ani perník moc neznali. Ten pernikář se jmenoval Elis. více...


Šlehačka 8.5.2002, rubrika: Suroviny Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku...
více...


Jak chutná dealerům konopí čokoláda? 6.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.