Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Mandle - výroba marcipánu Mandle - výroba marcipánu 27.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vedle skutečného marcipánu s vysokým obsahem mandlí se můžeme v obchodech setkat také s výrobky, které sice jsou označeny jako marcipán, ale mnoho společného s ním nemají. více...


Výklad a vitrína musí být osvětleny Výklad a vitrína musí být osvětleny 25.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Když jsou dlouhé večery , tak se osvětlení obchodů a výkladů jeví velice akutní. Čím by byl pro nás výklad sebelépe a pečlivěji i vkusněji upravený, když by nepřitahoval za večera kolemjdoucí nápadným osvětlením. více...


Komu přísluší prvenství v cukrařině Komu přísluší prvenství v cukrařině 24.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tito vynálezci si pojistili nesmrtelnost způsobem, který nutí dámy vyslovovat jejich jména, i když nevědí, že při požádavku sladké laskominy, oživují v cukrárně právě jména těch, kteří byli při zrodu dotyčného výrobku . více...


Dortové jedlé obrázky Dortové jedlé obrázky 22.8.2015, rubrika: Cukrařina Vlastně úplně na počátku toho všeho byl Walt Disney se svými kreslenými filmy a figurkami, které získaly takovou popularitu a oblibu, že jejich komerční využití muselo přijít. Na ně navázali cukráři a nejen ti. více...


 Dortová historie Dortová historie 20.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Později, když se tajemství výroby lineckých dortů stalo všeobecně známé, rozšířila se jejich výroba i u jiných cukrářů po celém Rakousku a potom přišla i do jiných zemí. Za svůj vynález získal Vogl veliké uznání i u druhých cukrářů. více...


Káva - rozpustné kousky Káva - rozpustné kousky 18.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic, zatímco slabší káva jich bude mít úměrně méně.
více...


Tvarohový dort s rybízem Tvarohový dort s rybízem 15.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na placku rozetřeme krém a necháme ho asi tři hodiny v chladnu. Rybíz až na několik větviček otrháme a poklademe jím krém. Dortovou želatinu smícháme s hroznovou šťávou a postupujeme podle návodu. Pak jí přelijme rybíz. více...


Větrník Větrník 13.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ihned po vyndání je vodorovně prořízneme a necháme vychladnout. Solamyl rozmícháme dohladka se 2 lžícemi višňově šťávy. Kompot dáme vařit, vmícháme solamyl, necháme přejít varem, odstavíme a dáme vychladnout. více...


Gumpasta Gumpasta 11.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Gumpasta je hmota, z které se tvarují kvety a další dekoračn íozdoby. Gumpastu lze vzdáleně přirovnat k marcipánu, s tím, že gumpasta se skladá, mimo jiné, z práškové gumy. Je na práci vhodněší než marcipán, záporem je, že se dříve láme.
více...


Olivový olej Olivový olej 10.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Odborníci doporučují olivový olej skladovat na tmavém místě, při pokojové teplotě a uzavřený. V zavřené láhvi může bez problémů vydržet i dva roky, ale po otevření se z oleje vytrácí chuť více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je pátek 18. října 2019
svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.