Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Čokoláda pro znalce - 4. Čokoláda pro znalce - 4. 22.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hlavní surovinou při výrobě nejprodávanějších čokoládových tyčinek a bonbonů není kakao ( v průměru pouhých 20 %), ale cukr, rostlinný tuk a sušené mléko. To jsou viníci, kteří způsobují, že má čokoláda neprávem pověst zbytečné rozmařilosti více...


Čokoláda pro znalce - 3. Čokoláda pro znalce - 3. 20.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Proč má dotyčný rád určitou čokoládu, o člověku hodně prozradí. Často vyvolává určitá čokoláda příjemné vzpomínky. Může to být vůbec první čokoláda, kterou člověk ochutnal, nebo čokoláda, o níž se pravidelně s někým dělil. více...


Čokoláda pro znalce - 2. Čokoláda pro znalce - 2. 18.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Bílá čokoláda (obvykle obsahuje z kakaových bobů jen kakaové máslo) se nepokládá za čokoládu, stejně jako poleva z mléčné čokolády na čokoládových tyčinkách. Jsou to spíš cukrovinky než čokoláda. více...


Čokoláda pro znalce - 1. Čokoláda pro znalce - 1. 16.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Řeknu vám, že existují čokolády, které se od obvyklé tabulkové čokolády liší tak jako citron od hořčice, nebo že některé 75% hořké čokolády jsou stejně jemné a lahodné jako mléčná čokoláda. Budete mi věřit? Budete je chtít ochutnat?
více...


Čokoládové taje Čokoládové taje 14.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na výrobu pralinek, popř. čokoládových figurek, používáme jen nejlepší čokoládu, respektive čokoládovou polevu máčecí. Jak naznačuje název, používáme tento typ čokolády nejčastěji pro polévání nejkvalitnějších výrobků. více...


Kavárna není  pouze káva Kavárna není pouze káva 9.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Každá kavárna je jiná, ale všechny by měly mít jeden společný prvek. Tím je kvalitní kávovar. Je to totiž výrobní prostředek kavárníka. "Opravdu kvalitní kávovar, jenž denně zvládne připravit cca 100 porcí kávy, je poměrně drahý. více...


Obilí je věda Obilí je věda 5.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po deštích sklizené obilí má málo lepku, což je klíčová bílkovina, bez které těsto nevykyne. Chléb z mouky, v níž je málo lepku, bývá plochý a málo kyprý - a naopak. více...


Saké - tradiční japonský nápoj Saké - tradiční japonský nápoj 2.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sake se stalo nedílnou součástí všech oslav - od vítání Nového roku přes svatby, křtiny až po pohřby. Kvalita sake se odvíjí podle druhu rýže a podle toho, která část oloupaného zrna se použije.
více...


Původ pralinek Původ pralinek 24.10.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrovinky zůstávaly dlouho výsadou mocných a ve Francii se dodávaly do královského dvoru a dvorské šlechtě. V Lombardské ulici v Paříži měl svůj cukrářský stánek, snad nejubožejší ze všech, jistý cukrář Praline. více...


Palčinky Krásná Helena Palčinky Krásná Helena 5.10.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tenké palačinky složíme do šátečku a obložíme kompotovanou hruškou nakrájenou na plátky. Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a přelijeme zahřátou čokoládovou omáčkou. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je neděle 17. února 2019
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.