Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční hnízda

18.4.2019 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

40 ks

1300 g křehké těsto
1500 g marcipán na pečení
1000 g malinové želé
  400 g Morenglanz – hořká tuková poleva
  40 ks dekorů velikonočních zajíčků

Zhotovení

Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme.

- teplota pečení 210 °C
- čas pečení 12 minut

Po vychladnutí natřeme povrch malinovým želé, které potáhneme  hořkým Mohrenglanzem a vložíme figurku velikonočního zajíčka.

Základní recept

1000 g křehkého těsta
  400 g  tuku na pečení (měkký)
  100 g vajec

Doba zpracování

Rychlohnětač - 2 + 6 minut
Spirálový hnětač - 2 + 3 minut

Základní recept - malinové želé

  80 g Claro červené
  300g cukru
  800g vody
  300 g maliny, lesní ovoce
  100 g vajec

všechny suroviny krátce povaříme


Dnes je středa 17. července 2019
svátek slaví Martina, zítra Drahomíra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.