Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční hnízda

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 18.4.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3486

Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme.

40 ks

1300 g křehké těsto
1500 g marcipán na pečení
1000 g malinové želé
  400 g Morenglanz – hořká tuková poleva
  40 ks dekorů velikonočních zajíčků

Zhotovení

Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme.

- teplota pečení 210 °C
- čas pečení 12 minut

Po vychladnutí natřeme povrch malinovým želé, které potáhneme  hořkým Mohrenglanzem a vložíme figurku velikonočního zajíčka.

Základní recept

1000 g křehkého těsta
  400 g  tuku na pečení (měkký)
  100 g vajec

Doba zpracování

Rychlohnětač - 2 + 6 minut
Spirálový hnětač - 2 + 3 minut

Základní recept - malinové želé

  80 g Claro červené
  300g cukru
  800g vody
  300 g maliny, lesní ovoce
  100 g vajec

všechny suroviny krátce povaříme


Vytisknuto dne 18.8.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku