Reklama
|
Archiv zpráv
Pozor na označování výrobků / -2.
20.11.2012 , rubrika: Hygiena
Jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot"...
více...
Pozor na označování výrobků /-1.
19.11.2012 , rubrika: Suroviny
i) jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot",
více...
Med je nejen sladkost
13.11.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jedná se o cukr hroznový a v poslední době přichází do popředí cukr ovocný. Ten je ve volném stavu jen v medu a ovoci. Je prokázáno, že po ovocném cukru ztrácejí diabetici méně cukru než po cukru hroznovém.
více...
Tiramisu
9.11.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
více...
Zkusme si zhotovit banketky
5.11.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výroba probíhá téměř stejně jako u ostatních druhů běžného pečiva, hlavním rozdílem je pouze gramáž. Běžné pečivo se vyrábí z kynutých těst, jejichž základní složkou je pšeničná mouka hladká pekařská Speciál.
více...
Dort - král cukrářského umu
2.11.2012 , rubrika: Cukrařina
Dort je symbolem slavnostní příležitosti, narozeninových oslav, křtin, dosažených úspěchů. Dortová tvorba bývá mezi cukrářslými tvůrcï považována za královskou disciplínu cukrářského umění.
více...
Čokoláda made in Suisse
31.10.2012 , rubrika: Cukrařina
ChuŤ vytváří technologie v podobě rafinovaného cukru s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Svůj podíl na chuťové popularitě čokolády měly i též speciální přísady koření.
více...
Slavnostní dort na počest vzniku ČSR
29.10.2012 , rubrika: Akce a soutěže
V neděli 28. října přijeli do prostor Španělského sálu na Hradě i zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří již tradičně připravili slavnostní dort k výročí vzniku samostatného státu, státnímu svátku České republiky.
více...
EU z nás dělá pitomce
26.10.2012 , rubrika: Business
Ceny porostou nejen kvůli vyšší DPH. I výkupní ceny mléka půjdou nahoru. To se projeví na vyšších cenách mléčných výrobků. V Bruselu řeknou nějaké moudro, Češi začnou být papežštější než papež a začne se dělat jedna kravina za druhou.
více...
|
Dnes je pátek 26. února 2021
svátek slaví Dorota, zítra Alexandr
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|