Reklama |
Archiv zpráv
Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení
18.1.2002, rubrika: Tipy a triky
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy
16.1.2002, rubrika: Recepty
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto.
více...
Zmrzlina s horkou omáčkou
15.1.2002, rubrika: Recepty
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
Placičky s ovocem
15.1.2002, rubrika: Recepty
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny. Po lžících přidáváme promíchanou mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou.
více...
Pomerančové měsíčky
15.1.2002, rubrika: Recepty
Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme (zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky.
více...
Srdíčka s jablky pro zamilované
15.1.2002, rubrika: Recepty
Pláty listového těsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem překryjeme. Na lehce pomoučeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si předehřejeme asi na 200 stupňů
více...
Nepečená roláda
15.1.2002, rubrika: Recepty
Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu).
více...
Jablka v županu
15.1.2002, rubrika: Recepty
Menší jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřinec, který vyplníme zavařeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z těsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na čtverce
více...
Jahodový pudink
15.1.2002, rubrika: Recepty
Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namočíme na půl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout.
více...
BEBE řezy
15.1.2002, rubrika: Recepty
Těsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté přidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové těsto dáme péct do předehřáté trouby.
více...
|
Dnes je sobota 16. ledna 2021
svátek slaví Ctirad, zítra Drahoslav Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |