Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Marcipánový recept Marcipánový recept 9.7.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce. více...


Zmrzlina musí lákat Zmrzlina musí lákat 6.7.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vitrína by měla být vystavena pokud možno směrem do výlohy, do ulice nebo přímo proti vstupu do prodejní místnosti. "Nákup zmrzliny je emocionální, zážitková záležitost, nikoli nákup denní potřeby. více...


Zmrzlina a káva  - obraz Itálie Zmrzlina a káva - obraz Itálie 4.7.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Objednáte-li si v Itálii po obědě nebo večeři cappuccino, vězte, že jste si přivodili dokonalé gurmánské faux pas. Ital v duchu zaúpí a pomyslí si něco o negramotném turistovi. Cappuccino se přece pije ráno! více...


Zmrzlinářovy trabl story Zmrzlinářovy trabl story 2.7.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jeho kopečková zmrzlina šla na odbyt méně a méně. Náklady stoupaly, obrat klesal. Výsledek mohl být jediný. Dál už do svého stánku nenastoupil. Navíc mu zůstal dluh u cukráře, od nějž zmrzlinu odebíral, ve výši 40 tisíc korun. více...


Se zásobou cukru se usíná lépe Se zásobou cukru se usíná lépe 29.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dospěl k zajímavému výsledku, když se zjistilo, že studenti museli být ráno dvakrát buzeni, kdežto dívky již při prvním zvonění budíku vyskočily svěží z postelí. Dále se prokázalo, že spánek dívek byl o patnáct procent vydatnější než u hochů. více...


Odkud pochází dort? Odkud pochází dort? 27.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Někteří cukráři dosahovali svými dorty až mezinárodní pověsti, a byli povoláváni do ciziny, aby prokazovali své umění. Co se týče rozměrů a nákladnosti, nebyly středověké dorty překonány. více...


Bufetový stůl Bufetový stůl 25.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak spíš než "tábldót" je známý jako švédský st více...


Pojďme tvořit čokoládu II. Pojďme tvořit čokoládu II. 22.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pro rychlé rozpouštění menšího množství čokolády můžeme použít mikrovlnnou troubu. Do nádoby pro mikrovlnné trouby dáme potřebné množství čokolády a pomalu rozpouštíme na třetí stupeň. více...


Pojďme tvořit čokoládu I. Pojďme tvořit čokoládu I. 20.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud chceme zpracovat pravou čokoládu, musíme ji nejprve vytemperovat. Temperování je proces, který vyžaduje zručnost a plné soustředění. Správně vytemperovaná čokoláda má vysoký lesk a pevnou krystalickou strukturu. více...


Fillo těsto Fillo těsto 18.6.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pracovní plochu pokryjeme kusem plátna, poprášíme ho škrobem a odpočaté těsto válečkem co možná nejtenčeji vyválíme. Těsto nadzvedneme na hřbety rukou a jejich vzdalováním těsto vytahujeme. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.