Reklama
|
Archiv zpráv
Olympiáda 2012
1.6.2012 , rubrika: Akce a soutěže
Kuchařský a cukrářský Olymp má svoji pevnou polohu v německém Erfurtu, kdy tak nenapodobuje rotující sportovní akci, která se každým kvartálovm sledem přemisťuje z města do města a to mnohdy na různých kontinentech.
více...
Letní zmrzlinové pokušení
27.5.2012 , rubrika: Cukrařina
Čokoládový základ doplněný kousky tmavé a bílé čokolády, pekanovými a vlašskými ořechy a mandlemi v čokoládě. Říká se, že New York nikdy nespí… a ani vy nebudete moct spát, dokud neochutnáte tuhle skvělou zmrzlinu.
více...
Koláče
24.5.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Královský koláč, který byl viděn ve všech výkladních skříních. Vyznačoval se bohatým zdobením a dosahoval hmotnosti kolem pěti kilogramů. Pro královskou tabuli byl zhotoven koláč vážící 50 kg a byl vysoký jedenapůl metru.
více...
Johnyho růže z marcipánu / -2.
23.5.2012 , rubrika: Recepty
Pokud chceme větší, nebo rozkvetlejší růži, můžeme přidat další čtyři okvětní lístky … připravíme si o něco silnější základní kolečka (kolem 5 – 6 g), abychom si mohli ponechat silnější střed, jinak se lístky budou ohýbat.
více...
Johnyho růže z marcipánu / -1.
22.5.2012 , rubrika: Recepty
Poté co jsme vytvořili základ, přiložíme další tři okvětní lístky růže … stále si vystačíme s počáteční velikostí kolečka (3 – 4 g marcipánu, kolečko o průměru 2,5 cm před ztenčením okrajů – po ztenčení kolem 4 cm v průměru).
více...
Třešňový dort
21.5.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky. Na řezu pláty kakaového korpusu spojené třešňovou šlehačkou obohacenou o vypeckované kompotované třešně.
více...
Co vše je a není čokoládou
19.5.2012 , rubrika: Suroviny
Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
více...
|
Dnes je pátek 26. února 2021
svátek slaví Dorota, zítra Alexandr
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|