Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2. Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2. 29.3.2011, rubrika: Akce a soutěže Soutěž má rozmanitou škálu svého podobenství, v níž se jedná se o záležitost komplexně spjatou s cukrářskou tvorbou a lze se zmínit o hygieně, chuti, vůni, degustace, zpracování, originalitě námětu a mnohých dalších faktorů. více...


Moravský pohár - v dortové tvorbě / -1. Moravský pohár - v dortové tvorbě / -1. 28.3.2011, rubrika: Akce a soutěže Dortové téma je nejcharakterističtějším symbolem cukrářského oboru a poutá na sebe největší pozornost diváckých či zákaznických mas. Dortové ztvárnění nachází své velké uplatnění díky možnosti horizontálních i vertikálních podob těchto výrobků. více...


Mistrovské čokoládové variace 25.3.2011, rubrika: Recepty Konečná příprava
Z korpusu vykrojíme velký a malý kruh. Nazdobíme ho ganache a do středu rozmístíme "doutníky", které naplníme malinami a dozdobíme čokoládou Chantillly. více...


Marcipánové a linecké labutě 11.3.2011, rubrika: Recepty Z lineckého těsta se vypíchne slza která se upečene.Z marcipánu se vytvoří esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špička na červeno jako zobák a tečky modré jako oči. Z bílkové polevy tužší se nastříkají na papír sáčkem a drobnější trubičkou křidýlk více...


Bílkový krém do listových trubiček 4.3.2011, rubrika: Recepty Cukr svař na očko (udělej si z drátku malé očko velikosti nehtu a ponoř do hustého vařícího cukro a foukni do očka a pokud se ti budou dělat bubliny jak z bublifuku) tak to začni přilévat do šlehajících bílků. více...


Nestlé Professional a Národní tým AKC ČR ve Fond Session Nestlé Professional a Národní tým AKC ČR ve Fond Session 1.3.2011, rubrika: Cukrařina Reprezentační cukrářka sáhla po konvenienci Bavorského krému Nestlé, skýtající možnost rozličných kombinací, na příklad se šlehačkou, s mascarpone, různými omáčkami, ovocem. více...


Výroba fondantové hmoty - na dřívější způsob 7.2.2011, rubrika: Cukrařina Zkoušky při vaření fondantu se provádí několika způsoby, a to buď ručně na tzv. silnou niť a řetěz, nebo teploměrem, popřípadě hustoměrem. Teploměrem zjišťujeme stupeň teploty vařícího roztoku, kdežto hustoměrem zjišťujeme hustotu roztoku. více...


Problematika pálené hmoty Problematika pálené hmoty 4.2.2011, rubrika: Cukrařina Pečení je část technologického postupu, ve kterém lze nadělat mnoho chyb. Zásada je, že se pečící prostor musí předem vyhřát na teplotu 240 - 280oC, jakmile tuto teplotu nedosáhli, získali výrobky nízké, tvrdé. více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 1.2.2011, rubrika: Cukrařina Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...


Není káva jako káva 27.1.2011, rubrika: Káva Ačkoliv cappuccino patří mezi tradiční nápoje, také v jeho přípravě se často chybuje, a to způsobem vytváření mléčné pěny počínaje, množstvím kávy a teplotou mléka konče. Cappuccino samozřejmě opět vychází z tradičního espressa. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
     
další >>

Dnes je čtvrtek 12. prosince 2019
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.