Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Turecké dezerty 8.1.2010, rubrika: Recepty Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...


Turecký med 6.1.2010, rubrika: Recepty Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci. více...


Novoroční vize kapitána národního týmu 2.1.2010, rubrika: Osobnosti Dříve než jsem byl osloven zda se nechci stát novým kapitánem, jsem byl rozhodnut, že v národním týmu chci pokračovat, ale vůbec mě nenapadlo, že dostanu příležitost stát se kapitánem. Je to pro mne velká výzva a chci aby tento tým byl úspěšný. více...


Novoročním úvod manažera národního týmu 1.1.2010, rubrika: Osobnosti Manažer čerpá poznatky z bohatých zkušeností týmu CNT a jeho příznačná řeholnická oddanost kulinářské profesi, je zárukou v překonávání nástrah a bariér, které specifická práce manažera národního týmu bude obnášet. více...


Novoroční promluva prezidenta AKC ČR 1.1.2010, rubrika: Osobnosti AKC ČR se zapojila do projektu Czech Speciále, který vede k propagaci a podpoře domácí regionální kuchyně. Tento projekt oživuje a propaguje recepty staré desítky let, a ty jsou založené na dobrých domácích surovinách a lásce k vaření. více...


ZVON VÁNOČNÍHO NEBE 23.12.2009, rubrika: Cukrářská poezie Lálalála cinkylinky, zvoní Vánoc zvon,
píseň bílé noci ladí nám dnes lásky tón.
O půlnoci v chrámech božích
lidských hrdel zpívá chór,
- o tom, že dnes navštívil nás kouzla Vánoc čas - více...


Perníková chaloupka 20.12.2009, rubrika: Recepty Mouku, namletý cukr a perníkové koření vložíme do mísy a promícháme. Sůl promícháme ve vodě a přidáme do moučné směsi. Poté přidáme med a hněteme do vláčného těsta.
Vzniklé těsto vložíme do plastikového pytlíku přes noc (i déle) do ledničky.
více...


Vánoční toskánské tyčinky 18.12.2009, rubrika: Recepty Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7. více...


Vánoční pepřenky 15.12.2009, rubrika: Recepty Poté přidáme sůl a mouku, a důkladně hněteme. Vzniklé těsto necháme alespoň 4 hodiny odpočinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme těsto na pomoučněném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o průměru asi pětikoruny vytvoříme placičky. více...


Vánoční hvězda 14.12.2009, rubrika: Recepty Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.