Reklama
|
Archiv zpráv
Laskonky
20.6.2012 , rubrika: Recepty
Laskonky neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit". Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.
více...
Předcházejme žluknutí oleje
18.6.2012 , rubrika: Suroviny
Většina rostlinných olejů má udanou dobu po kterou vydrží v regále před otevřením, což je tak zvaný shelf life. Po otevření je olej vystaven rychlému žluknutí, obzvlaště pokud není uložen v optimální teplotě.
více...
Jahodovo - jogurtový dezert
17.6.2012 , rubrika: Recepty
Želatinovou hmotu rozdělíme na tři díly. Do jednoho dílu vmícháme maliny, do druhého meruňky a vložíme do skla nebo různě vytvarované formy, které předtím vyložíme fólií a naplníme na vrstvy tři připravené hmoty.
více...
Carmelo "Tonti" Sciampagna
14.6.2012 , rubrika: Cukrařina
Potěšitelné je to, že řemeslo, které se plným právem nazývá umělecké, si dokáže vytvořit prostor pro novotvar, který nejenomže přežije desítky roků, ale stává se aktivním evergreenem prostřednictvím o dvě generace mladších výtvarných cukrářů.
více...
Glazírování
12.6.2012 , rubrika: Cukrařina
Barevné odstíny omáček se kdysi získávaly přidávání přírodních barviv z rajčat, špenátu, odvaru mrkve apod., dnes ale je na trhu celá škála zdravotně nezávadných umělých barviv.
více...
Muffinové taje
10.6.2012 , rubrika: Cukrařina
V předehřáté troubě na 190 - 200 stupňů přibližně 20 minut. Pokud po upečení budou vaše muffiny mít nesouměrnou "čepicku", pečete při moc vysoké teplotě, pokud čepicku nevytvoří a budou uvnitř nepropečené
více...
Medovník u nás začínal jako Barrakuda dort
7.6.2012 , rubrika: Cukrařina
"Pak jsem přátelům upekla medovník a jeden z nich mě požádal, abych pár kousků upekla pro jeho podnik. Na veřejnosti se tak vlastně objevil pod názvem Barracuda dort. Podle stejnojmenné mexické restaurace v Praze.
více...
Vliv sladových přípravků na pečivo
4.6.2012 , rubrika: Suroviny
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
Olympiáda 2012
1.6.2012 , rubrika: Akce a soutěže
Kuchařský a cukrářský Olymp má svoji pevnou polohu v německém Erfurtu, kdy tak nenapodobuje rotující sportovní akci, která se každým kvartálovm sledem přemisťuje z města do města a to mnohdy na různých kontinentech.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|