Reklama |
Archiv zpráv
Říman chce ulevit živnostníkům
13.10.2006, rubrika: Hygiena
Ministerstvo navrhlo 150 změn, které usnadní život podnikatelům
Restaurace nebudou například mít bezdotykové baterie. Přestože vláda ODS podala ve středu demisi, část změn stihne Říman prosadit. Například pomůže majitelům restaurací. více...
Pekaři chtějí zdražit až o třicet procent
12.10.2006, rubrika: Business
Řada českých pekařů chce kvůli růstu cen obilí a mouky po letošní nižší sklizni zvýšit ceny svých výrobků. Někteří plánují zdražení o jednotky procent, jiní i o pětinu.
více...
Nesmyslná pravidla cukru
11.10.2006, rubrika: Business
Další miliardu korun stála stát od počátku roku podpora cukru. Celý dosavadní systém jeho výroby přitom i podle části zemědělců odporuje selskému rozumu: loni státní fond vydal přes čtyři sta miliónů korun na nákup jeho přebytků.
více...
Inspekce zakázala prodej polských vajec
10.10.2006, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej sedmdesáti tisíc vajec dovezených do České republiky z Polska. Vejce, která ležela na pultech prodejny Kaufland v Praze, neodpovídala jakostním předpisům Evropské unie.
více...
Cukrová finta
6.10.2006, rubrika: Business
Na zdražování navíc působí i vlivy iracionální. Příkladem je současná kampaň Agrární komory. Ta ještě před ukončením sklizně tvrdí, že kvůli špatným výsledkům může zdražit pečivo i maso.
více...
Kalendář plánovaných akcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR
30.9.2006, rubrika: Akce a soutěže
21.-22.9.2006 – 1.regionální kolo soutěže GASTRO JUNIOR 2007 – NOWACO CUP, ve spolupráci s HŠ Bohemia, Chrudim – v Pardubicích, ČEZ Aréna
více...
Pečivo snad nepodraží, cukr ví sám Pánbůh
29.9.2006, rubrika: Business
Výraznější zdražení pečiva kvůli suchu nehrozí. Podle odhadů dosáhne sklizeň obilí šesti miliónů tun. To je o třináct procent méně než loni. Ale nedostatek potravinářské pšenice pekaři necítí, ve skladech jsou mimo to zásoby i z úrodných ...
více...
Unie bojuje s příliš drahým cukrem
28.9.2006, rubrika: Business
Nejistota pro zemědělce, nižší zisk pro cukrovarníky - ale velká naděje pro daňové poplatníky. Takové budou hlavní dopady reformy trhu s cukrem, jíž završila Evropská komise.
více...
Chvála čokolády
27.9.2006, rubrika: Cukrařina
Ochutnal ji snad každý, ale ne vždy byla skutečně kvalitní a opravdová. Historie čokolády je poměrně dlouhá a sahá do doby před objevením Ameriky.
Čokoláda je pro nás tak samozřejmou pochoutkou, jako by se v našich končinách připravovala odnepaměti. více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |