Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Koláče a jejich pečení 10.5.2011, rubrika: Recepty Pripravený koláč pečieme v rúre, ktorú sme vopred vyhriali na 250 ° Pečieme pomaly približne 40° C minút pri teplote 200 °C a potom ešte 10 minút pri 180°C.
Počas posledných minút pečenia si pripravíme sneh
více...


Pralinky 9.5.2011, rubrika: Cukrařina Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr omře (zkrystalizuje). více...


Trdelník ze Skalice 6.5.2011, rubrika: Cukrařina Proslulá cukrářská specialita Skalický trdelník má svoji výrobní tradici již dvě století a vyrábí se pod tradičním názvem i dál.
V současnosti se jedná o slovenský výrobek s ochranným cetifikátem Evropské unie.
více...


Výtečné a rychlé tiramisu Výtečné a rychlé tiramisu 3.5.2011, rubrika: Recepty Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný. Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou). více...


Když má cukrář talent výtvarníka Když má cukrář talent výtvarníka 29.4.2011, rubrika: Cukrařina Ale být cukrářem může znamenat být uměleckým výtvarníkem na úrovni sochaře či malíře, který pohled na svět zachytí objektivem svého zraku, který příkladně lidskou postavu či předmět běžného užití povýší na vzácnou relikvii. více...


GastroHradec -16. ročník /- 5. GastroHradec -16. ročník /- 5. 27.4.2011, rubrika: Akce a soutěže To, že náše první soutěžní družstvo tento způsob exhibice bralo nadmíru vážně, svědčí prakticky plná účast všech členů jeho základní sestavy, kdy mezi nimi nechyběli ani cukrářští specialisté, Lukáš Skála a Pavlína Klopštofová.
více...


GastroHradec -16. ročník / -4. GastroHradec -16. ročník / -4. 26.4.2011, rubrika: Akce a soutěže Dortový námět, asi nejpopulárnější postavičky z pohádkové říše fauny krtek, byl nejenom dobrým ztvárněním tématu, ale i zároveň velmi časově aktuálním. Krtčí duchovní otec, výtvarník Zdeněk Miler, slavil v měsíci únoru své 90. životní jubileum. více...


Kouzlo Velikonoc 22.4.2011, rubrika: Cukrářská poezie Je to čas, jenž vzývá nás ku lásce
v rozpuku zelené trávy,
z proutí vrkoč vpleten je v pomlázce
a věneček dívkám zdobí už hlavy.
Mějte se lidi, mějte se rádi,
kouzlo jara tu možnost skýtá
sluníčko paprsky ku lásce svádí,
více...


Velikonoční řezy Velikonoční řezy 21.4.2011, rubrika: Recepty Naneseme Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehačka), položíme druhou polovinu piškotové rolády a dobře přitlačíme. Na povrch vložíme „Mandlovo-pistáciová šlehačku“ a necháme odstát v chladu asi 2 hodiny. více...


Velikonoční pohárek Rübli Velikonoční pohárek Rübli 20.4.2011, rubrika: Recepty Mufinovou hmotu naplníme do mufinové formy 1ks/40 g
• Náplň NussgeNuss nastříkáme do mufinové hmoty
• Pečeme při teplotě asi 190 °C po dobu 20 - 25 minut
• Po vychladnutí zdobíme hvězdicovou trubičkou směsí krému vaječného likéru Rübli.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.