Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Oliver Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Oliver 29.8.2012, rubrika: Cukrařina "Používáme belgickou čokoládu, francouzskou mouku, irské máslo, ale třeba i český mák. Všechno se dělá ručně, a to i naše výtečné croissanty, které prokládáme máslem," vypočítává Jan Hanžl mladší. více...


Anna Strnadlová - představitelka emotivního projevu výtvarné fantazie Anna Strnadlová - představitelka emotivního projevu výtvarné fantazie 27.8.2012, rubrika: Osobnosti Anna je schopná se napnout do výšin inspirace, která může sehrát veledůležitou roli v dosažení jejího uměleckého snu, jež je zaklet v lesku zlaté olympijské medaile. více...


Kávový dezert - KARINA Moccacino Kávový dezert - KARINA Moccacino 24.8.2012, rubrika: Recepty suroviny spojíme a necháme cca 5 minut bobtnat. Poté krátce mícháme při pomalé rychlosti do hladké a homogenní konzistence. Dávkujeme na plech s okra-jem a pečícím papírem 60 x 20 cm a uhladíme.
více...


Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů 22.8.2012, rubrika: Cukrařina Výhodou dražší kopečkové zmrzliny je ovšem možnost vyrobit téměř jakoukoliv příchuť a to včetně druhů s kousky čokolády, ovoce nebo ořechů, což je u točené zmrzliny nemožné. více...


Smetanové bonbóny Smetanové bonbóny 20.8.2012, rubrika: Cukrařina Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...


Dortové těsto Dortové těsto 17.8.2012, rubrika: Cukrařina Máslo utřeme (ušleháme ručním šlehačem) do pěny, přidáme cukr s kakaem , žloutky a citrónovou šťávu nebo rum a dále třeme, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
více...


Čerstvé nebo dopečené pečivo? Čerstvé nebo dopečené pečivo? 15.8.2012, rubrika: Business Čeští pekaři jsou terčem kritiky, že neumí vyrábět kvalitní pečivo, na rozdíl od pekařů například v Německu nebo Rakousku. Což není pravda. Je to začarovaný kruh - lidé volají po kvalitě, ale kupují levné výrobky, což se odráží v nabídce obchodníků. více...


Pečivo a víno Pečivo a víno 14.8.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rovněž perník dokáže vytvořit dokonalou osobitou chuťovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedná o medový či kořeněný perník, protože v hlavní roli vystupují přísady jako jsou skořice, koriandr, muškátový ořech piment či hřebíček. více...


Jak tvoří cukrářští umělci Jak tvoří cukrářští umělci 10.8.2012, rubrika: Cukrařina Klání s cílem zjištění své vlastní formy, hodnot soupeřů a též i způsobu rozhodování hodnotících komisařů, z nichž mnozí z přítomných budou i též olympijskými arbitry v podzimním Erfurtu.
více...


Vůně štrůdlů Vůně štrůdlů 8.8.2012, rubrika: Akce a soutěže Tyrolskou hospůdku provonělo dvaadvacet štrůdlů. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
     
další >>

Dnes je čtvrtek 12. prosince 2019
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.