Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Znáte pumpernikl? Znáte pumpernikl? 15.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Připravoval se z dvakrát rozemletého, ale neprosátého žita. Do těsta se přidávalo trochu medu. Ze slov "bonum panikulum" se utvořl výraz "bumpanikl" a později "pumpernikl".
Výrobek doznal obliby i v období blahobytu. více...


Jak by měly vypadat kavárny Jak by měly vypadat kavárny 10.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jak by měla kavárna vypadat?
Musí být přívětivá a milá. Dokonce víc než byt. Proto se člověk k takovému zadání musí chovat jinak, než když dělá byt nebo kancelář.
více...


Hawai dezert Hawai dezert 8.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po ztuhnutí polevy naskládáme čerstvé ovoce na položený řez. Ovoce přeleštíme rozpuštěnou ovoželovou polevou. Případně můžeme ještě dozdobit snítkou máty.
více...


Úprava náplně likérových špiček Úprava náplně likérových špiček 6.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Další změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný. více...


Koláč z kávy a mrkve Koláč z kávy a mrkve 4.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. více...


 Zmrzlina i v chladném počasí Zmrzlina i v chladném počasí 2.9.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Spojení vody s tukem zajišťují emulgátory, hlavně lecitin a další. Pokud jde o jemnost je rozhodující velikost vznikajících ledových krystalků, jazyk je totiž vnímá už překračuje-li jejich jeden rozměr pouhou půlsetinu milimetru. více...


Cukr a cukrovka Cukr a cukrovka 31.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukr si mohou dovolit jen diabetici, kteří jsou léčeni více dávkami inzulinu, měří si pravidelně hladinu cukru v krvi a umějí na zjištěnou glykémii reagovat. více...


Výroba marcipánu Výroba marcipánu 29.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.
více...


Mandle - výroba marcipánu Mandle - výroba marcipánu 27.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vedle skutečného marcipánu s vysokým obsahem mandlí se můžeme v obchodech setkat také s výrobky, které sice jsou označeny jako marcipán, ale mnoho společného s ním nemají. více...


Výklad a vitrína musí být osvětleny Výklad a vitrína musí být osvětleny 25.8.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Když jsou dlouhé večery , tak se osvětlení obchodů a výkladů jeví velice akutní. Čím by byl pro nás výklad sebelépe a pečlivěji i vkusněji upravený, když by nepřitahoval za večera kolemjdoucí nápadným osvětlením. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je pondělí 14. října 2019
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.