Reklama
|
Archiv zpráv
Zmrzlina - ať mrzne nebo sněží
22.10.2012 , rubrika: Cukrařina
Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty.
více...
Kokosová pěna
17.10.2012 , rubrika: Cukrařina
Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek.
více...
Francouzské čajové pečivo
3.10.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Každá hmota z těchto receptů se náležitě s bílky rozředí a na stroji jemně utře. Hmota nesmí být příliž řídká, lépe je, když je hustší. Když ji máme správně utřenou a rozmíchanou, stříkáme na mastné, moukou posypané plechy různé vzorky.
více...
Jádrové kornoutky
30.9.2012 , rubrika: Recepty
upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe
více...
Psychický efekt s názvem čokoláda
24.9.2012 , rubrika: Cukrařina
Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin.
více...
Fondán po staročesku
21.9.2012 , rubrika: Recepty
Zchlazený cukrový sirup mícháme (třeme - do hmoty vmícháváme vzduch, dělají se bublinky hmota z počátku charakteristicky praská a postupně bělá) vařečkou tak dlouho, až z průhledného sirupu vznikne bílá fondánová hmota.
více...
Moučník Tarte Tatin
20.9.2012 , rubrika: Recepty
Tarte Tatin, název pokrmu u nás téměř neznámého, ale jednoduchá příprava z ještě jednodušších , a hlavně dostupných surovin, kterými jsou prostá jablka. Při přípravě tarte tainu vybíráme ta nejvíce nakyslá, která zvyšují pokrmu ojediněnlý apetit.
více...
|
Dnes je čtvrtek 25. února 2021
svátek slaví Liliana, zítra Dorota
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|