Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Sopka Eyjafjallajökull a český národní tým / -1. 18.4.2010, rubrika: Akce a soutěže Dlouho připravovaná zahraniční soutěž nově sestaveného Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR v dalekém Singapuru, dostala neobvyklou příchuť clony sopečného mračna z islandské sopky na ledovci Eyjafjallajökull. více...


Máslové listové těsto a jeho vynálezce 15.4.2010, rubrika: Suroviny Těsto takto zhotovené převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat. více...


Akce Kopeček zmrzliny zdarma poprvé v České republice 12.4.2010, rubrika: Cukrařina Akce Kopeček zmrzliny zdarma byla původně oslavou prvního výročí společnosti. Její úspěch povzbudil zakladatele společnosti Bena a Jerryho, aby z ní udělali tradici. Nyní se toto výročí slaví ve všech obchodech Ben & Jerry’s po celém světě. více...


Hmota zvaná drůbežka 8.4.2010, rubrika: Suroviny Předně odpovíme na otázku, která byla též i naším anketním námětem, cože to vlastně drůbežka je. Vězte, že se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto. více...


Variace Mövenpick a Nestlé Professional 6.4.2010, rubrika: Akce a soutěže Značka Mövenpick se prezentovala s premiérovou nabídkou bazalkové zmrzliny pod názvem Basil Pesto a Balzamikový sorbet, který je ve své podstatě octovou zmrzlinou, která se vyznačuje výsadou svého zhotovení výhradně z přírodních materiálů. více...


VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -2. 3.4.2010, rubrika: Cukrářská poezie Chodil Jidáš po Zemi nepoznán,
a zlem lidským, obličej ve zlo se přetvářel, tak jaký byl, ku Kristu on kdysi sám, touž zradou lidí, ve zlo se přetvářel. Jeho obličej v symbol změní se otroctví a znamení hrůzy zla už navždy ponese.
více...


VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -1. 3.4.2010, rubrika: Cukrářská poezie A tehdá tak zrodil se Babylon,
a s ním i Sodoma a rovněž Gomora,
po světě hlučně zvonil hříchu zvon,
z muže byl barbar a z ženy barbora.
- tak hluboce již klesl svět - více...


Velikonoce v kombinaci cukrářů a kuchařů 2.4.2010, rubrika: Recepty Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky. více...


Velikonoční pečení po polsku 31.3.2010, rubrika: Recepty Z těsta vyválíme dlouhý válec, který nakrájíme na 20 malých dílků. Každý dílek rozválíme na tenký váleček o délce asi 35 cm a stočíme jidášky do tvaru spirály (tvar má připomínat stočený provaz, na kterém se Jidáš oběsil). více...


VELIKONOCE s Fialou / -5. 30.3.2010, rubrika: Recepty Zhotovenou Rührkuchen hmotu vložíme na plech vyložený pečným papírem, uhladíme a upečeme.

Po vychladnutí koláč potřeme meruňkovou marmeládou (může být nahřátá), na koláč "nalepíme" na tenko (2mm) rozválený macipán. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je středa 12. prosince 2018
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.