Reklama
|
Archiv zpráv
SIGEP 2019 v návštěvním progresu!
28.1.2019 , rubrika: Akce a soutěže
Ke vztahu Italů k cukrařině jako takové, je potřebné zdůraznit ryzí jádro italského zlatého ořechu cukrářského umění, kterým je bezpochyby proslulé „gelato italiano“, tedy italská zmrzlina, zastoupeného na veletrhu doslovně v tunách.
více...
Upečte si svůj křupavý chléb
23.1.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Domácí chléb vydrží déle měkký a díky kvalitním surovinám, které se v sériové výrobě nahrazují levnějšími, bývá i chuťově odlišný. Doma upečený bude o něco vlhčí než ten z klasické pekárny, protože ve velkých pecích je vlhkost nižší.
více...
Sojová mouka v cukrářství
21.1.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Úspora spočívá ve schopnosti vázat vodu v bohatosti živin. Uužívá se jako 5-20 % přísada do zboží, přičemž jsou zhruba asi následující úspory: - v kynutém těstě při 10 % přídavku se ušetří téměř všechny vejce a 1/3
více...
Čokoláda podomácku
18.1.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Boby promícháme či prohodíme, až po celé ploše svého obvodu změní barvu. Jakmile boby začnou vydávat praskavý zvuk, vyjmeme je z pánve a začneme oddělovat slupku (pozor na horkou teplotu!), vložíme do moždíře a utlučeme do jemné hmoty.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
16.1.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy, kterou oloupeme a nakrájíme na šikmo o síle 0.5 cm. Tato kolečka vložíme do cukru a necháme působit asi půl hodiny.
více...
SIGEP na startovní čáře!
14.1.2019 , rubrika: Akce a soutěže
Velkou upoutávkou bude Světová zmrzlinářská show v řemeslné zmrzlině v několika disciplínách pořádané největšími prodejními řetězci v oboru, které jsou plně prezentovány ve výstavních prostorách v pojetí vlastní prezentace až po jeho servis.
více...
Jablečný dezert sira Ramsaye
11.1.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche.
více...
|
Dnes je pondělí 1. března 2021
svátek slaví Bedřich, zítra Anežka
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|