Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Zmrzlina / -2. Zmrzlina / -2. 20.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při následující pasterizaci se potom v tepelném výměníku krátce zahřeje na teplotu 78 až 80 stupňů Celsia, tím dojde k usmrcení případných mikroorganismů a zárodků či ke snížení jejich počtu na přípustnou míru. více...


Zmrzlina / - 1. Zmrzlina / - 1. 18.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krémová zmrzlina vyráběná za použití vajec nebo vaječných žloutků. Na litr polotučného mléka přitom připadá nejméně 270 gramů vaječné hmoty z celých vajec nebo 100 gramů žloutků. více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů / -2. Náměty na využití čokoládových polotovarů / -2. 15.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při použití alternativních surovin není temperování nutné. Vše dobře promícháme. S použitím mikroténové fólie vyválíme na plát o síle cca 10 mm a necháme na rovné podložce dobře ztuhnout .

více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů / -1. Náměty na využití čokoládových polotovarů / -1. 13.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Likérová špička v inovaci Likérová špička v inovaci 11.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky, která je odtučněna, čímž se dosahuje roční záruční lhůty, ale co je na tomto případě podstatné, má velmi jemnou granulaci.
více...


Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék 8.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukráři věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. V následujícím přehledu jsou alespoň základní účinky uvedeny.
více...


Láska jdoucí přes cukrařinu Láska jdoucí přes cukrařinu 6.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Určité vůně v optimálním složení mohou mít příznivý vliv na sexuální žádostivost. Je pozoruhodné, že právě cukrářské zboží se může na tomto životně existenčním pudu významně podílet.
více...


Fondánová hmota Fondánová hmota 4.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků (dezerty, salonky).
více...


Tři recepty v jednom článku Tři recepty v jednom článku 2.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na čtyři špejle vedle sebe střídavě napícháme kontrastně barevné kousky, například v pořadí: hruška, švestka, jablko atd. Čokoládovou polevu připravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou čokoládu na vaření, máslo, moučkový a vanilkový cukr. více...


Koláč z kávy a mrkve Koláč z kávy a mrkve 31.3.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.