Cukrář.cz

Reklama



Vánoční ischelské rohlíčly

15.12.2019 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Suroviny

Cca 750 g hotového
 200 g mouky hladké 
 80 g cukru moučka 
 160 g másla  
 80 g ořechů   
 20 g kakaa  
 1 citrón - kůra 
 ořechový punč
 150 g ořechů
 75 g marmelády - kyselejší
 8 cl rumu
 25 g cukru moučky
 100 g čokoládové polevy
 60 g mandle celé nebo půlky nebo plátky

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle. Na druhou polovinu natřeme ořechový punč, který jsme smíchali z uvedených surovin. Slepíme dohromady čokoládovým kolečkem nahoru. Necháme uležet 14 dní.

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava a od shora dolů

1 - Z vyváleného těsta vypíchneme tvary dortíčku a upečeme
2 - Připravené korpusy namočíme do čokoládové polevy
3 - Ozdobíme mandlí
4 - Příprava punčového krému
5 - Nanesení pučového krému
6 - Skládání dortíčků na sebe


Dnes je sobota 18. ledna 2020
svátek slaví Vladislav, zítra Doubravka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.