Cukrář.cz

Reklama



Vánoce - Fíkový dort

14.12.2019 | Autor: Dr.Oetker | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Čas přípravy: asi 45 minut                           
Celkový čas přípravy: asi 105 minut
Vystačí na: asi 12 porcí
Na těsto:
50 g rozinek
100 ml rumu
350 g sušených fíků
500 ml vařící vody
2 zarovnané KL Jedlé sody Dr. Oetker
4 vejce
50 g třtinového cukru
1 balíček Třtinového cukru s rumovou
příchutí Dr. Oetker
200 g pohankové mouky
180 g mandlové mouky
60 ml olivového oleje
Na polevu:
80 g třtinového cukru
1 balíček Třtinového cukru
karamelového Dr. Oetker
250 ml kokosového mléka
Na ozdobení:
3 fíky
Ještě potřebujeme:
ponorný mixér
dortovou formu (Ø 22 cm)
elektrický ruční šlehač

1. Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu a necháme je asi hodinu macerovat. Fíky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do vařící vody a za občasného zamíchání je povaříme asi 15 minut. Poté odstavíme, vmícháme jedlou sodu a necháme je zchladnout. V míse vyšleháme vejce s cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme ponorným mixérem rozmixované fíky, rozinky v rumu, pohankovou mouku, mandlovou mouku a olej a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Plynová trouba: stupeň 2
Čas pečení: asi 60 minut

2. Korpus necháme vychladnout a odstraníme formu.
3. Na polevu necháme v rendlíku rozpustit cukr, přilijeme kokosové mléko
a třtinový cukr karamelový a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Polevu nalijeme na povrch dortu.
4. Na ozdobení očistíme fíky a nakrájíme je na čtvrtky. Fíky naneseme na povrch do středu dortu.

zdroj: Dr. Oetker

 


Dnes je úterý 18. února 2020
svátek slaví Gizela, zítra Patrik

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.