Reklama
|
Archiv zpráv
Kypření těsta
25.1.2013 , rubrika: Tipy a triky
Této pórovitosti v kypření se napomáhá různými přípravky např. sněhem, kvasnicemi, pečivovými prášky, alkoholem (který se při smažení těsta - koblih apod. vypařuje a unikáním těsto zvedá.
více...
Malé recepty
16.1.2013 , rubrika: Recepty
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
Pracujeme s buflery
14.1.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
Cukrářská hra s jablky
11.1.2013 , rubrika: Recepty
Přidáme žloutek a znovu prohněteme hrudkovatou směs v misce. Přilijeme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, stáhneme ji do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky.
více...
Průvodce světem ořechů
9.1.2013 , rubrika: Suroviny
Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak, jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně. Pro skladování ořechů doma je ideálním prostředím lednice.
více...
Drobné cukrářské rady
2.1.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na některé cukrářské zboží je třeba páry v troubě a té se docílí, když do touby vstříkneme trochu vody. Děje se tak hlavně při pečení máslového listového těsta, kynutých koláčů a pak při pečení páleného těsta.
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|