Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Vánoční cukroví v biostylu 20.11.2009, rubrika: Tipy a triky Obecně platí, že čím méně cukru budete používat, tím pro vaše zdraví lépe. Na druhé straně není nutné se vzdát všech sladkostí. V současnosti už je na trhu mnoho přírodních cukrů, sirupů a sladů, které jsou vůči vaší kondici přívětivější. více...


Není čokoláda jako čokoláda 18.11.2009, rubrika: Suroviny Kvalita čokolády má svá jasná pravidla. Dobrá mléčná čokoláda vždy obsahuje alespoň 40 procent kakaa. Kvalitní hořká čokoláda by měla mít optimálně kolem 70 až 80 procent kakaa a skuteční "čokoholici" nepohrdnou ani čokoládou devadesátiprocentní.
více...


Základní žloutkový krém - už tedy takto? 16.11.2009, rubrika: Hygiena Jinak co se týče debaty o přidávání žloutků do krémů, pokud je to pravda, považuji to za naprostý, naprostý nesmysl!!!! A co si budeme povídat, když někdo v sobě nemá zakořeněné hygienické návyky, myslím že nepomůže ani deset systémů. více...


Javanais 13.11.2009, rubrika: Recepty Voda do náplně se svaří s cukrem na 118C (na silný let). Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Peče se cca 8 minut při 220C do zlatava. více...


Táborská tvrz kuchařského národního týmu 10.11.2009, rubrika: Akce a soutěže Pojďme se podívat do cukrářského koutu Orea Hotelu Dvořák Tábor, kde se s námi se svými cukrářskými poznatky podělil národní reprezentant Lukáš Skála, který použil klasický knedlík, jako součst cukrářské kompozice více...


Čokoládové království 05.11.2009, rubrika: Cukrařina V nabídce najdete hned osm druhů čokolády - od bílé až po extra tmavou s 85 procenty kakaa. Z nich se připravuje až sedmdesát druhů pralinek. Kromě klasických přísad, jako jsou oříšky nebo mandle, můžete narazit také na papriku více...


Čokoládové polotovary / - 2. 03.11.2009, rubrika: Cukrařina Výrobním postup je velmi jednoduchý, spočívající v dokonalém promíchání všech surovin (kakaové máslo předem rozpustíme).
Pro výrobu kvalitní hmoty je důležité, aby měl cukr co nejjemnější granulaci. více...


Čokoládové polotovary / -1. 02.11.2009, rubrika: Cukrařina Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Kypříme těsto 27.10.2009, rubrika: Cukrařina Pečivu dodáváme kyprosti různým způsobem. Především těsto velmi pečlivě a dostatečně dlouho vypracováváme, abychom do něho vháněli hodně vzduchu. Vzduchové bubliny se při vaření či pečení roztahují, zvedají těsto a pečivo zůstane pórovitým . více...


Pastovitá glukóza 22.10.2009, rubrika: Recepty Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.