Reklama
|
Archiv zpráv
Vánoční receptury
10.12.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme .
více...
Vánoční ořechové kuličky
9.12.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ořechy smícháme s olejem a hněteme do vytvoření pasty. Mokrými dlaněmi hmotu vymačkáme a zbavíme přebytečného oleje. Cibuli nakrájíme na malé kostky, přidáme pepř a sůl a do zlatova osmažíme.
více...
Vánoce na orientální způsob
7.12.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoční příběh se odehrává ve starověké Palestině, voní kadidlem a myrhou, kterou přinesli mudrcové při svém putování za hvězdou betlémskou. A nenápadně nám do sychravé české zimy přináší kouzelnou atmosféru Orientu.
více...
Voňavé a kořeněné Vánoce
6.12.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Skutečně dobrý perník je specifická výroba. Evropou nás provází vánoční perníčky v různých variacích. Anglo-americký "gigerbread" je ozdobou perníku, ale pouze se zázvorem, který mu dodává specifickou chuť.
více...
Vánočka
5.12.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po půl hodině vánočku vyjmeme, potřeme bílkem, posypeme mandlovými lupínky a plech vložíme na horní patro trouby a teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme do doby kdy vnější plocha vánočky pěkně zhnědne . Nepoužíváme vzduchového oběhu.
více...
Kokosky
25.11.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud je hmota dobře udělána, vytvoří se charakteristické ppraskání na povrchu. Pokud je hmota příliš řídká, kokosky se při pečení roztečou. Tak dílu zdar a hodně štěstí při výrobě
více...
Croccantino arachide
21.11.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koláč po upečení necháme trochu vychladnout. Mezitím si z másla, čokolády a citronové kůry přichystáme polevu. Jakmile se ingredience spojí v tmavou hustou hmotu, polijeme jí povrch koláče a pak vše posypeme nasekanými mandlemi. Servírujeme po vychla
více...
Zpracováváme fondán
19.11.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Potřebné množství fondánové hmoty dáme do nádoby a bez přídavku jakýchkoliv přísad nahříváme za promíchávání na přímém ohni na teplotu 55 °C. Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu.
více...
|
Dnes je pondělí 1. března 2021
svátek slaví Bedřich, zítra Anežka
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|