Cukrář.cz

Reklama



Tvoříme buflery

30.10.2019 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Proč buflerová hmota někdy řídne?

To se stává, když se bílky přešlehají. Kdo chce mít hladkou, neřídnoucí hmotu, nesmí bílky přešlehat nebo nechat srazit. Je lepší, když se bílky vyšlehají méně. Je též vhodné, přidat do bílků při šlehání trochu kyseliny nebo octa, aby se nesrážely.
 

Jak docílíme pěkné, hladké a vysoké buflery?

Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
 

Co s buflerovými výškrabky ?

Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci. Buflerové drobečky jsou vhodné do ořechových nádivek nebo do jablkových závinů (na spodek pod jablka) i do šlehaných dortových hmot.


Dnes je pondělí 18. listopadu 2019
svátek slaví Romana, zítra Alžběta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.