Reklama |
Archiv zpráv
Cukrovar Vrbátky ve sladkém nárůstu
9.10.2003, rubrika: Suroviny
Cukrovar Vrbátky na Prostějovsku zaznamenal za první pololetí letošního roku výrazný nárůst hrubého zisku. V porovnání s loňským rokem za stejné období se jednalo o navýšení na 104,6 milionů Kč, což se rovná více jak stoprocentnímu vzestupu.
více...
Kdy cukroví a kdy cukrovinky
9.10.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tyto dva názvy mající téměř podobnou slovní podobu, se od sebe liší. Pod pojem "cukrovinky" lze zařadit takové zboží, které se vyrábí strojně (lze též říci továrně) a zároveň i na sklad.
více...
8. ročník výstavy GASTRO Pardubice - začínáme dnes!
9.10.2003, rubrika: Akce a soutěže
Rádi byste nově vybavili kuchyň Vaší restaurace ? Zařizujete nový hotelový interiér ? Sháníte nové dodavatele ? Zajímají Vás nové trendy a nové výrobky v potravinářském průmyslu ? Chcete se dozvědět nejnovější trendy ve zdobení cukrářských výrobků ?
více...
Výkladní skříň je nejlepší prodavač
7.10.2003, rubrika: Tipy a triky
Mnohdy se nám naskytne úvaha, proč se v jednom obchodě stejné zboží prodává lépe než v druhém. Svoji roli zde hraje více faktorů, ale mezi jeden z velmi důležitých patří výkladní skříň.
více...
Co je suchý led
6.10.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Suchý led byl vynalezen na počátku minulého století v Indii vojenským lékařem. Je to ztuhlý plyn (kysličník uhličitý), kdežto obyčejný led je ztuhlá voda. Suchý led je o 60 °C studenější než obyčejný led.
více...
Osvěta DIAMANTové OMEGY
2.10.2003, rubrika: Cukrařina
Potravinářské firmy OMEGA CZ a DIAMANT jsoucí ve vzájemné symbióze ve službách pekařských a cukrářských potřeb, prováděly v podzimních dnech osvětovou misi v českých zemích.
více...
Odkud pochází vlašský ořech
29.9.2003, rubrika: Suroviny
Název vlašský zavede naši představivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název.
více...
BR: Odkolek v cenovém vzestupu
26.9.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Přední tuzemský výrobce mouky a pečiva Odkolek se chystá zvednout ceny svých produktů o 20 procent a to v závěru letošního roku.
více...
Pekaři mají opět svého mistra
23.9.2003, rubrika: Akce a soutěže
Poslední srpnový víkend, jako perlička na dortu vydařených prázdnin, se konal v Leštině u Zábřeha již druhý ročník Mistrovství pekařů a cukrářů ČR a SR na horských kolech.
více...
Hořká čokoláda obsahuje zdraví prospěšné látky
22.9.2003, rubrika: Suroviny
Hořká čokoláda může být podle nových poznatků zveřejněných v časopise Nature zdravější než čokoláda mléčná. Obsahuje totiž prospěšnější antioxidanty, tedy látky, které působí příznivě na srdce a cévy.
více...
|
Dnes je sobota 7. prosince 2019
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |