Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Pajerský koláč Pajerský koláč 27.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pracovní postup: na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem více...


Astoria Scholaris – vzdělávací asociace Astoria Scholaris – vzdělávací asociace 25.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Astoria Scholaris – vzdělávací asociace uzavřela kontrakt o dlouhodobé spolupráci se školou CIFAP, nejen na výměnné stáže pro studenty, ale i pro odborné učitele a mistry cukrářské a pekařské.
více...


Croquembouche Croquembouche 23.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...


Cukrářská role v kuchařském týmu Cukrářská role v kuchařském týmu 18.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrářský exponát nejen že je námětem, který svojí rozměrovou skladbou nejvíce upoutává, ale je též velmi výrazným aranžérským prvkem, jenž ovlivňuje celkový dojem soutěžního zadání po výtvarné stránce. více...


Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí 16.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zejména vzorky s vyšším obsahem tuků "oslovily" ty mozkové oblasti, které se částečně překrývají s oblastí odpovědnou za vnímání chuti. Z toho podle vědců vyplývá, že mozek vnímá nejen chuť, ale i složení jídla .
více...


Tenkrát a dnes - je to náhoda? Tenkrát a dnes - je to náhoda? 11.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Budeme-li chtít u nás současný stav překonati, tak se nesmí žádati, aby se uskrovňoval pouze jednotlivec, ale musí se uskrovniti i naše státní administrace. Šetřit se musí všude a na prvém místě musí umět šetřit vláda našeho státu. více...


Medovník - jedna z variací receptur Medovník - jedna z variací receptur 9.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. více...


Medovina Medovina 6.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ve 100 litrech vody (dávku volíme podle vlastních kvantitativních požadavků ) rozpustíme odvážené množství medu (podle volby procenta alkoholu) a pak roztok zahříváme. více...


Co se skrývá pod slovem pumpernikl? Co se skrývá pod slovem pumpernikl? 2.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára. více...


Suchý led Suchý led 29.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je pondělí 14. října 2019
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.