Cukrář.cz

Reklama



Hotelové dezerty

03.04.2019 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Nudle s bílkovým sněhem

Jemně krájené nudle se v mléce s cukrem a málo solí hustě uvaří a upraví na mísu do kopečka. 2 lžíce marmelády, 1 bílek a lžíce cukru se dobře tře. Pak se k tomu přimíchá ze 2 bílků pevně šlehaný sníh. Tato pěna se na nudle stejnoměrně nanese, uhladí se, pocukruje a celek čtvrt hodiny v troubě peče.
 

Povidlové paštiky

Z půl litru mouky, 1 vejce a potřebné množství vody udělá se měkké nudlové těsto a to dobře na vále vypracuje. Po odpočinutí se tence rozválí, větším kulatým tvořítkem se vypíchnou kolečka, ta se na okraji vodou pomašlují, doprostřed se dají povidla, okraje na na sebe přehnou a dobře přimáčknou. Takto vzniklé taštičky se vaří asi 10 minut ve vodě, drátěnou lžící se vyndají na mísu, polévají rozpáleným máslem, pocukrují a posypou strouhaným tvarohem.
 

Savarin Mortemart

1/2 kg hladké mouky, 12 žloutků, 2 vejce, 10 dkg cukru, sůl, 3 dkg droždí, 30 dkg másla, citron, kůra a asi 1/4 litru vlažného mléka zaděláme v řídké kynuté těsto a dvakrát necháme zkysnout. Zkynuté těsto pak pomocí sáčku plníme do 1/3 vymazaného plechového jednoporcového tvořítka v podobě malé bábovky, která má uprostřed otvor. Dobře zkynuté potom zvolna pečeme při otevřené troubě. Necháme hodně vysušit. Pečené máčíme v cukru s přidáním 2 celých hřebíčků, citronové kůry, maraschina (cukr 18 st.)
Servírujeme teplé, hodně nasáklé, vnitřek vyplníme šlehanou smetanou, kolem zavařené brusinky.
 

Mignon s višňovkou

Řídkým těstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvořítka, tvaru medvědích tlapek. Upečené namáčíme v horkém řídkém cukru, do kterého jsme dali višňový likér. Také je možné použít cukr ze zavařeného ovoce. Nasáklé namázneme slabě meruňkovou zavařeninou a mléčnou polevou glazírujeme. Zaschlé prořízneme a plníme šlehanou smetanou.
 

Oříškový nákyp

20 dkg cukru, 5 žloutků, z 1/2 citronu šťávu a kůru, ze 4 bílků utřeme sníh a zasypeme 25 dkg strouhaného oříšku. Formu vymastíme a vysypeme strouhanou houskou. Zvolna pečeme. Servíruje se teplé, se šodo, ovocnou šťávou nebo mléčným krémem.
 

Oříškový puding

4 dkg másla, 7 dkg cukru, třít, přidávat po jednom 4 žloutky a po lžíci 5 žemlí namočených v mléce, citronovou kůru, skořici, ze 4 bílků utřeme sníh a 7 dkg mletých oříšků. Směs nalijeme do vymaštěné a cukrem vysypané formy a vaříme 1 hodinu.
 

Vinný svítek

14 dkg másla, 8 žloutků třít, z 8 bílků sníh, 8 dkg strouhané housky zamíchat a ve vymaštěném pekáči upéct. Když se dopéká, poleje se sladkým vínem (co vypije) a nechá se vysušit.
 

Makový dort

7 dkg másla, 10 dkg cukru třít, přidávat po jednom 3 žloutky, 14 dkg umletého a s mlékem uvařeného máku, vanilku, 5 lžic červeného vína, 1 lžíci rumu, ze 3 bílků sníh, 5 dkg mouky. Zvolna péci.
 

Mrkvový dort

4 žloutky, 7 dkg cukru třít, přidat 14 dkg strouhané mrkve a ještě vymíchat 4 bílky, 7 dkg cukru, sníh, lžíci rumu, 6 dkg strouhané housky, volně z


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.