Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Čerstvé nebo dopečené pečivo? Čerstvé nebo dopečené pečivo? 15.8.2012, rubrika: Business Čeští pekaři jsou terčem kritiky, že neumí vyrábět kvalitní pečivo, na rozdíl od pekařů například v Německu nebo Rakousku. Což není pravda. Je to začarovaný kruh - lidé volají po kvalitě, ale kupují levné výrobky, což se odráží v nabídce obchodníků. více...


Pečivo a víno Pečivo a víno 14.8.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rovněž perník dokáže vytvořit dokonalou osobitou chuťovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedná o medový či kořeněný perník, protože v hlavní roli vystupují přísady jako jsou skořice, koriandr, muškátový ořech piment či hřebíček. více...


Jak tvoří cukrářští umělci Jak tvoří cukrářští umělci 10.8.2012, rubrika: Cukrařina Klání s cílem zjištění své vlastní formy, hodnot soupeřů a též i způsobu rozhodování hodnotících komisařů, z nichž mnozí z přítomných budou i též olympijskými arbitry v podzimním Erfurtu.
více...


Vůně štrůdlů Vůně štrůdlů 8.8.2012, rubrika: Akce a soutěže Tyrolskou hospůdku provonělo dvaadvacet štrůdlů. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. více...


Hořické trubičky a jejich původ Hořické trubičky a jejich původ 6.8.2012, rubrika: Cukrařina Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné. více...


Vestfálský jablečný nákyp Vestfálský jablečný nákyp 2.8.2012, rubrika: Recepty Vyšší nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a chlebové těsto prokládáme střídavě s nastrouhanými jablky pod horní hranu formy.
Navrch vložíme bílkovou hmotu ve sněhové podobě s perníkem a pečeme v troubě více...


Nostalgické zákusky Nostalgické zákusky 30.7.2012, rubrika: Recepty Na výrobě přitom není nic složitého. Naopak, krémové košíčky s ovocem patří mezi cukrářskými výrobky do kategorie "málo práce, efekt značný". Stačí dobře synchronizovat přípravu všech částí košíčků a za tři čtvrtě hodiny můžou být hotové. více...


Emanuel Budík - otec zakladatel bzeneckých cukrářských úspěchů Emanuel Budík - otec zakladatel bzeneckých cukrářských úspěchů 25.7.2012, rubrika: Osobnosti Podíváme-li se do soupisky výsledků předních cukrářských soutěží, nalezneme bzeneckou VOŠ, SOŠ a SOU mnohokrát na čelních místech, včetně absolutních. více...


Každá zmrzlina může být z chemie i z ovoce a mléka Každá zmrzlina může být z chemie i z ovoce a mléka 20.7.2012, rubrika: Cukrařina V Polsku jsou kvalitní i nekvalitní potraviny. Některé noviny píšou, že polská zmrzlina je jen z chemie. Může být z chemie, ale i z ovoce a mléka. Stejně tak může být z chemie i z ovoce a mléka německá zmrzlina.
více...


Cukrářské praktické rady Cukrářské praktické rady 27.6.2012, rubrika: Cukrařina Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta způsobuje trhání. Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.