Reklama
|
Archiv zpráv
Vánoční toskánské tyčinky
10.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku s práškem na pečení prosijeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7
více...
Vánoční pepřenky
9.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K pečení rozehřejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placičky vlhčí stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, může provést posyp pouze u poloviny z nich.
více...
Linecké cukroví
6.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch).
více...
Vánoční lahůdky
5.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma.
více...
Vánoční vinný věnec
4.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rovněž perník dokáže vytvořit dokonalou osobitou chuťovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedná o medový či kořeněný perník, protože v hlavní roli vystupují přísady jako jsou skořice, koriandr, muškátový ořech piment či hřebíček.
více...
MOCCA ŘEZ
3.12.2014 , rubrika: Recepty
Moccacino je teplý nápoj připravený smícháním čokoládového sirupu s kávou espresso a doplněný mlékem nebo šlehačkou. Tuto oblíbenou a lahodnou skladbu chutí najdete i v originálním Řezu Moccacino.
více...
Cukrářská obalová dekorace
28.10.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K dalším nezbytným požadavků při provozování prodeje je obalová dekorace. Ta nejenom že musí splňovat rozměrové parametry prodávaného zboží, jeho dobrou uchopitelnost, ale i výtvarné provedení.
více...
Italský cukrářský dorost
25.10.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Poměr žáků cukrářských škol a jejich uplatnění v praxi balancuje kolem 50 procent, je to výsledek za kterým notně zaostáváme. U nás tento poměr, alespoň podle průzkumu tohoto portálu je mezi 3-5 procenty!
více...
Rimini se blíží - ohlédněme se!
20.10.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Absolutním vrcholem emocí a zážitku, bylo večerní představování jednotlivých prací, které bylo prováděno způsobem úchopu soutěžního monumentu na předem připravené plošině dvěma muži za stabilizační asistence autorky díla
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|