Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2016 - Doba dávná a současná / -3.

03.02.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

SIGEP, největší cukrářský veletrh světa kromě aktuálních novinek či reálné současnosti se svým dílčím záběrem vrací i do dob cukrářských počátků. A tohoto tématu se dotýkala i expozice doby minula, kterou cukrářští nadšenci v prostoru absolutního moderna rovněž prezentovali. Podívejme se v několika záběrech na dobu kdy se začínalo a porovnejme ji s výdobytky pokročilého současna.



O rozdílu se bezesporu nebudeme rozšiřovat, ostatně podoba fotografického dokumentu hovoří více než přesvědčivě. Ale při pohledu na některé prostředkové způsoby prodeje zmrzliny v Itálii lze dobře rozpoznat, že genius loci je v zemi královny zmrzlinového opojení stále přítomen, což je přítomno na vozidlech prodejních přepravníků ledové pochoutky, jež se nalézá v moderním kabátě, ale ve stylu nějakých dvacátých let minukého století. Není nikterak od věci se zamyslet nad tím, jak Italové elegantně skloubili dobu tehdy a nyní  při zachování potřebného účelu.

 
 

Tato vozítka nejenomže jsou přítomna ve výstavních plochách veletržního areálu, ale v letní sezóně se s nimi můžeme běžně setkávat i v italských ulicích, kde se těší značné oblibě a jsou i zárukou prodejního úspěchu zmrzlinové nabídky. Jedná se o prostou účelovost světící obchodní prostředky ve stylu á la Itália.

 
 
 

Italové jsou hračičkáři, a tuto tak trochu národní povahu prodávají zejména v umělecké oblasti, a to všeho druhu, cukrářství nevyjímaje. Ale jsou to (především) oni, kteří drží vztyčený prapor skutečnosti, že cukrařina je ve své podstatě umělecký obor. A tuto již dávnou skutečnost dokazovali, jako ostatně pokaždé, i na letošním SIGEPU.

 - pokračování -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.