�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2016 - Doba dávná a souèasná / -3.

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 03.02.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3132

Italové jsou hraèièkáøi, a tuto tak trochu národní povahu prodávají zejména v umìlecké oblasti, a to všeho druhu, cukráøství nevyjímaje. Ale jsou to oni, kteøí drží vztyèený prapor skuteènosti, že cukraøina je ve své podstatì umìlecký obor.

fiogf49gjkf0d

SIGEP, nejvìtší cukráøský veletrh svìta kromì aktuálních novinek èi reálné souèasnosti se svým dílèím zábìrem vrací i do dob cukráøských poèátkù. A tohoto tématu se dotýkala i expozice doby minula, kterou cukráøští nadšenci v prostoru absolutního moderna rovnìž prezentovali. Podívejme se v nìkolika zábìrech na dobu kdy se zaèínalo a porovnejme ji s výdobytky pokroèilého souèasna.



O rozdílu se bezesporu nebudeme rozšiøovat, ostatnì podoba fotografického dokumentu hovoøí více než pøesvìdèivì. Ale pøi pohledu na nìkteré prostøedkové zpùsoby prodeje zmrzliny v Itálii lze dobøe rozpoznat, že genius loci je v zemi královny zmrzlinového opojení stále pøítomen, což je pøítomno na vozidlech prodejních pøepravníkù ledové pochoutky, jež se nalézá v moderním kabátì, ale ve stylu nìjakých dvacátých let minukého století. Není nikterak od vìci se zamyslet nad tím, jak Italové elegantnì skloubili dobu tehdy a nyní  pøi zachování potøebného úèelu.

 
 

Tato vozítka nejenomže jsou pøítomna ve výstavních plochách veletržního areálu, ale v letní sezónì se s nimi mùžeme bìžnì setkávat i v italských ulicích, kde se tìší znaèné oblibì a jsou i zárukou prodejního úspìchu zmrzlinové nabídky. Jedná se o prostou úèelovost svìtící obchodní prostøedky ve stylu á la Itália.

 
 
 

Italové jsou hraèièkáøi, a tuto tak trochu národní povahu prodávají zejména v umìlecké oblasti, a to všeho druhu, cukráøství nevyjímaje. Ale jsou to (pøedevším) oni, kteøí drží vztyèený prapor skuteènosti, že cukraøina je ve své podstatì umìlecký obor. A tuto již dávnou skuteènost dokazovali, jako ostatnì pokaždé, i na letošním SIGEPU.

 - pokraèování -


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku