Cukrář.cz

Reklama



Sigep opět žíje …!

16.02.2022 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Nejpopulárnější, ale i zároveň největší cukrářský veletrh světa v italské Rimini, nebyl ušetřen coronavirovým úderům. Avšak letošní ročník 2022 a 43. pořadatelská edice této velkolepé cukrářské přehlídky, která má mnoho dalších gastronomických a strojních programů, právě v tomto roce nabrala opět dech. Přesněji řečeno, pokouší se o tento životadárný úkon. Má ale menší změnu, která se týká termínu, který v letošním roce nemá datum svého pořádání v tradičním měsíci lednu, nýbrž březnu. 
Proč že tento téměř jarní čas – a o Itálii to můžeme s určitostí říci – byl pro letošek stanoven jako den otevření bran exkluzivní riminské sladké fiery?
Odpověď zakletá ve slově covid je všudypřítomná, a pořadatelé tak hrají de facto vabank. A to tím, že v médiích stále přítomný, a dodejme, že na světové scéně všeobjímající covid, vystupuje stále v roli číslo jedna. 
A je nabíledni, že pořadatelský leden by byl v tomto termínu pořádání šibeniční smyčkou úspěšnosti návštěvnosti, neboť virusový, stejně jako i mediální atak, byl v tomto měsíci nejsilnější. 
A zkušení riminští pořadatelé umějí předjímat, a jako naprosté většině myslících lidí je zřejmé, že březnový měsíc už bude hovořit odlišnou mluvou. A tak tedy proto březen letošního roku bude novodobým vstanutím Sigepu z covidového popela, jak tomu bývá zvykem u bájného Fényxe.

Takže DOLCE WORLD EXPO SIGEP 2022 v termínu 12 – 16 . března 2022 v provedení 43. mezinárodní odborného veletrhu, řemeslné zmrzliny, cukrářství, pekařství, čokolády, kávy, surovin, doplňků a techniky všech zainteresovaných oborů, nepřeberných předváděcích akcí a soutěží, a mnohých dalších nezmíněných příbuzenských oborů, je připraven vás přijmout ve svou sladkou náruč.

150tisícové město Rimini je významným přímořským letoviskem s kilometrovými plážemi a od něho se nachází v 10 km vzdálenosti turistická atraktivita v podobě nejmenší republiky na světě San Marino, (pozor! nejmenším státem všeobecně je Vatikán, který není republikou, ale monarchií).

Všem, kdo se v samém předjaří letošního roku rozhodnou pro návštěvu riminského Sigepu, přejeme šťastnou cestu a sladkou chuť!


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.