Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2016 - Tisícero sladkých rozličností / - 6.

08.02.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Závěrečný rezultát 37. ročníku světové cukrářské výstavy SIGEP v RIMINI vypovídá o 8 procentním návštěvnickém nárůstu oproti předchozímu ročníku. Vystavovatelské pozice zaujalo celkem 41122 firem ze 150 zemí. Bylo akreditováno 720 novinářů z celého světa. Co k tomu dodat? Tato ohromná čísla včetně neutuchajícího zájmu o prestižní italský veletrh jsou výsledkem několika faktorů. Především je nutno zmínit, že význam cukrářského SIGEPU je nejenom záležitostí určitého časového úseku, ale vyznačuje se trvalou tendencí vzestupu téměř v každém roce.  Kromě kvalitní pořadatelské organizace a působnosti přímořského letoviska, má na úspěchu tohoto veletrhu svůj podíl i atraktivnost cukrářského oboru, který v rukou italských renesančních mistrů dosahuje té nejvyšší světové úrovně. A že Itálie neoplývá pouze půvaby cukrářského podoby, dosvědčí i pohled na obrázek stánku kávové akademie.

 
 
 

Různé způsoby provedení zákusků, stovky úprav vitrín a tisícero chutí je výstavní prezentace cukrářského veletrhu v Rimini. Spolu s nepřeberným počtem výstavních cukrářských detailů byly k nalezení na SIGEPU  taktéž stohy různých odborných publikací na gastronomické téma a cukrářského oboru především. Průběh 37. ročníku sladkého svátku výstavnictví měl podobu rovněž ve více než 500 předváděcích akcích, obchodních jednání a navázání kontaktů.
Tím vším a mnohým dalším skutečnostem se opětovně potvrdilo jakou pozici zaujímá cukrářský obor  v každodenních potřebách běžných konzumentů.

 
 
 

Pokud by vás při prvním pohledu napadla myšlenka, že jsme se ocitli v nějakém zrezlém italském železářství, tak musím upozornit, že se jedná o mýlku. Jsme totiž stále přitomni v prostorách výstavních ploch veletržní fiery. A ony, dojem dělající zrezivělé kusy nářadí jsou výrobky z čokolády, které vytvořila mysl a dovedné ruce cukrářských  umělců. To, že na první pohled jsou skoro k nerozeznání od skladového nářadí, které bylo případně zatopené vodou, je dokonalá umělecká dovednost mistrů svého umění.
A rovněž je tomu i u následujících snímků, které nás mohou mystifikovat s podobou prodejny obuvi. I zde upozorňujeme, že se jedná rovněž o čokoládové výrobky.

 
 

 - pokračování -

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.