Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2016 - CESK přiváží malý SIGEP do Brna! / - 8.

10.02.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Střelky cukrářských kompasů naváděly mnohé cukrářské poutníky do riminského přístavu, který o sobě dával vědět z veliké dálky prostřednictvím magického majáku s názvem SIGEP. Bývalo tomu dříve, je tomu tak i nyní a rozhodně bude i v budoucnu. Každé srdce znalce  či obdivatele zrychlý svůj rytmus již při vkročení do útrob festivalu sladkostí, vůní a dovedností a při návratu je každý takový obtěžkán  objemným kufrem dojmů, postřehů, znalostí a inspirací, jež se někomu z nich podaří realizovat prostřednictvím tvůrčích myšlenek do proměny krásného snu, jež se začne v tvůrčích pažích probouzet do tvarů reálné podoby.

 
 
 
 

Nejeden  český návštěvník si  povzdechne s doplňkem přání, že kéž bychom něco podobného  mohli mít i u nás doma. Buďme realisty a se stoprocentní jistotou si sdělme, že veletržní festival takové podoby jako existuje v Rimini, že je z našeho hlediska nanejvýš v hodnotě zbožného přání. Co se ale týče gastronomického veletrhu, tak o tom bychom mohli mluvit. Bohužel v současnu již jen v minulém čase. Ve veletržním městě Brně, jak se ještě dříve mohla jihomoravská metropole oprávněně nazývat, se každý rok pořádal výborný gastronomický veletrh SALIMA. Ona sice ještě existuje, ale kdeže se její sláva dnes nachází? Doba kdy byl ve veletržních prostorách největší pavilon "Z" našlapán až po vrchlík, kdy byl v provozu téměř každý pavilon, čas pivních slavností PIVEX , jenž byl velkou mucholapkou pro milovníky českého zlatého moku a mnohé další a další, tak ty časy jsou již pryč. Počátek konce dnešní doby byl zřejmě  v prodeji podílového vlastnictví spolku Messe Düsseldorf, který určoval další chod kdysi brněnské, potažmo celočeské chlouby. Začalo to tím, že gastromomická Salima  se stala z původního každoročního cyklu pouze "obročkou" tj. každý druhý rok. Tento výpadek se řešil výstavní akcí G+H, což byl pouze krycí plášť pro zoufalství, které v oblasti gastronomického veletrhu nastalo. Ale problém měl a ještě má své hlubší podhoubí.

 
 
 

Ale přesto vše není ještě všem dnům konec! Brnu se podařilo z části prodaný veletrh dostat zase pod svou kontrolu, kdy od Messe Düsseldorf odkoupilo jejich podíl, a tak můžeme doufat k návratu k dřívějším dobám. Avšak do jaké míry se to podaří,  je aktuální otázkou. Že se takto promarnila spousta peněz, a že došlo ke ztrátě původního progresivního tempa, je věc patrná.
Když v titulku zazanělo, že CESK přiváží malý SIGEP do Brna, zůstávala ve vzduchu viset odpověď. Nyní je zde. odpověď. Brněnská společnost CESK a.s., která pravidelně je přítomná v Rimini na nedostižném SIGEPU, tak všechny exponáty, které byly ve výstavní režii italského výrobce znrzlinových strojů FRIGOMAT, tak nám v Brně na Salimě předvede SIGEP v malém. Bude se v jejím případě jednak o širokou řadu zmrzlinových strojů FRIGOMAT, a to jak na točenou tak i kopečkovou zmrzlinu, jejíž strojní repertoár bude rozšířen o pastery, kombinované cukrářské stroje, zmrzlinové  a cukrářské vitríny včetně dortových. To je výčet jedné kategorie. Do té další náleží stroje na zpracování pravé čokolády,  kdy se dále bude jednat o šlehačkomaty, zmrzlinářský koncept GELATO, tříšťovače, zmrzlinový systém WIMANAGER a mnohé další záležitosti, které zaujmou všechny producenty zmrzlinových  a cukrářských výrobků.
Zmíněné veletržní nabídku naleznete v pavilonu V, stánku č. 110.

                                      -konec -


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.