Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Slavnostní dort k výročí vzniku samostatného Českého státu 28.10.2008, rubrika: Akce a soutěže Slavnostní dort k příležitosti výročí 90ti let vzniku samostatného Českého státu předali prezidentovi Václavu Klausovi na Pražském Hradě zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR. více...


Seminář nových netradičních výrobků na našem trhu - Fiala 26.9.2008, rubrika: Akce a soutěže NOVÉ NETRADIČNÍ VÝROBKY NA NAŠEM TRHU
Cukrářský mistr-technolog firmy Martin Braun KG, pan Joachim Klein, bude předvádět přípravu a pečení výrobků typu BRAUNIES, COOKIES a další novinky firmy BRAUN.
více...


Plundrové pečivo 15.9.2008, rubrika: Recepty Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme. více...


Marcipán pravý i nepravý 11.9.2008, rubrika: Cukrařina Opatrně s barvením, nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkací pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, kdy i takto lze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou. více...


Dort pro jubilejní příležitost 10.9.2008, rubrika: Cukrařina Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku. více...


Větrník 4.9.2008, rubrika: Cukrařina Do hrnce dáme 1/4 litru vody, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje ode dna nádoby. Odstavíme, vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a pak do těsta zahněteme zbývající vejce. více...


Závin z taženého těsta 1.9.2008, rubrika: Cukrařina Mouku prosejeme se solí. Tuk rozehřejeme a 2 lžíce přidáme do vody s octem nebo citrónovou šťávou, přilijeme k mouce a zpracujeme tužší těsto, podle potřeby přidáme mouku. Potom těsto vytloukáme, až je hladké a nechytá se válu. více...


Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků 29.8.2008, rubrika: Suroviny Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel. více...


Dortové variace 20.8.2008, rubrika: Cukrařina Cukrářský obor se vyznačuje v oblasti gastronomie výjimečnou výsadou pojímat svět prostřednictvím svého tvůrce v podobě výtvarného námětu, který přibližuje vjemu diváka jeho hodnotnou realizaci mnohdy povýšenou a abstraktní podobu. více...


Poslední sbohem velké legendě české kuchyně - Ladislav Nodl 7.8.2008, rubrika: Osobnosti Ten kdo znal pana Nodla, těžko by si asi pomyslel, že by jednoho dne mohla protnout kuchařský svět zpráva mající souvislost s jeho definitivním odchodem z tohoto světa. A přesto všemocný vládce „pan Život“ určil jinak…
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217     
další >>

Dnes je čtvrtek 13. prosince 2018
svátek slaví Lucie, zítra Lýdie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.